Uçhisar'daki peribacasından parça koptu

Kapadokya Bölgesi'nde önemli kültürel değerlere sahip Uçhisar Beldesi'nde yüksekliği yaklaşık 20 metreyi bulan bir peribacasından büyük bir parça koptu.
Can ve mal kaybına neden olmayan bu yıkıntı bölge halkı ile turistleri korkutmaya başladı.
Uçhisar Beldesi'nde restoran işleten İzzet İrfan, tesisine yakın bölgede bulunan yaklaşık 20 metre yüksekliğe sahip peribacasının dün gece geç saatte yıkıldığını söyledi.
Turistlerin de konaklayıp yemek yediği alana oldukça yakın olan peribacasının dev bir kütlesinin koparak parçalanması, peribacalarının korunması yönündeki yıllardan beri üzerinde durulan konuyu yeniden gündeme getirdi.
Restoran işletmecisi İzzet İrfan, peribacalarının daha gerçekçi bir şekilde korunması yönünde yetkililerden çalışma beklediklerini belirterek, şöyle dedi:
"Bu yıkıntının gerçekleştiği bu alandan turistler gelip- geçiyor. Bu peribacaları daha sonraki sürelerde olaki turistlerin üzerine düştüğünde bunun sorumluluğunu kim alacak? Turistler buraya gelip peribacalarının bu durumunu fotoğraflıyor. Bu durum için yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istiyor ve bekliyoruz."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Mecidiyeköy'de otomobil alev alev yandı
Takside dehşet dolu görüntü! Boynundan ve yüzünden yaralandı
Miras kavgası cinayetle bitti! Kardeşini yaralayıp yengesini öldürdü
Diyarbakır’da korkunç olay! Baba ve oğlu, elleri bağlandıktan sonra kamyonetin içinde ateşe verildi
Kağıthane'de şoke eden olay:. Tetikçi tutup eşinin dükkanını kurşunlattı | İşte o anlar...