hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üsküdar'dan Harvard'a uzanan başarı: Sıla Nur Yorulmaz hikayesini CNN TÜRK'e anlattı

    KAYNAKCNN TÜRK

    İstanbul'da lise son sınıf öğrencisi Sıla Nur Yorulmaz, yıllık 88 bin dolarlık tam burs ile Harvard Üniversitesi'nden kabul aldı. Başarılı öğrenci hikayesini CNN TÜRK Muhabiri Ümit Uzun ve Kameraman Caner Emre Kınacı'ya anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da lise son sınıf öğrencisi Sıla Nur Yorulmaz, yıllık 88 bin dolarlık tam burs ile Harvard Üniversitesi'nden kabul aldı.

    Yorulmaz, “Çok mutluyum. Bunca yıldır harcadığım emeklerin karşılığını sonunda aldım. Ben kafamda hep hedef koyarak o hedefe ilerleyen biriydim. Hedefimde Harvard Üniversitesi ya da diğer iyi üniversitelerden birinde fizik okumaktı. Ders dışına da çok önem veriyorlar. Spor, sanat… Sadece akademik olarak değil kendimi bu yönlerle geliştirmek için de uğraştım.Son 5 yılımın yüzde 80'ini burada pembe sandalyemde geçirdim. Burada ders çalışarak toplantılara katılarak” sözlerini kullandı.

    Sıla Nur Yorulmaz, kuantum kaos üzerine araştırmaya dayanan makale yazdı. Bunun yanı sıra çok amaçlı bir insansız hava aracı tasarımı ve karbondioksit emilimini maksimize eden filtre gibi çalışmalar yaptı.

    Yorulmaz, yıllık 88 bin dolarlık tam burs ile Harvard Üniversitesi fizik bölümünden kabul aldı. Anne Nigar Yorulmaz ise o anları şu sözlerle anlattı;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kazandığını duyduğumuz zaman çok mutlu olduk. O anları tarif etmek çok zor. Gurur duyuyorum. Emeklerinin karşılığını aldı"

    BUNDAN SONRAKİ HEDEFİ NE?

    Sıla Nur Yorulmaz, “Kuantum bilgisayarlarla ilgilenmek istiyorum. Gerek yazılım, bilgisayar tasarımı olsun projelerde yer almak istiyorum.IBM, Google, kuantum, kodlamayı bünyelerine dahil etmiş şirketler olabilir” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow