Van'da 8 bin kişilik aşevi kuruldu

Vanda 8 bin kişilik aşevi kuruldu
expand
KAYNAKAA

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca Van'ın Edremit ilçesinde 8 bin kişilik aşevi kuruldu. Aşevinden, Ramazan süresince, iftar çadırına gelemeyen ihtiyaç sahibi ailelere evlerinde yemek yardımı yapılacak.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Van'ın Edremit ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) 8 bin kişi kapasiteli aşevi kuruldu.

İstanbul'da Ramazan pidesi fiyatı belirlendi

SYDV Müdürü Yavuz Pazarbaşı, yaptığı açıklamada, aşevinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yemek servisi yapılacağını söyledi.

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'nin talimatlarıyla yardıma muhtaç aileleri tespit etme çalışmalarının sürdüğünü aktaran Pazarbaşı, şunları dile getirdi:

"Ramazan ayında iftar çadırımızın yemeklerini burada hazırlayarak vatandaşlarımıza sunacağız. Çadıra gelemeyen mağdur ailelerimizin ise yemeklerini evlerine kadar götüreceğiz. Şu ana kadar 150 ailemiz tespit edilmiş durumdadır. Bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz. Ramazan ayı dışında da aynı şekilde yemek dağıtım hizmetimiz devam edecek. Ramazan ayı dahil yıl boyunca vatandaşlarımıza vereceğimiz yemeklerimizin yıllık maliyeti 3 milyon lira tutarında olacak. Her gün düzenli bir şekilde 4 çeşit yemek hazırlanarak mağdur, yaşlı ve kimsesiz ailelerimize ulaştırılacaktır."

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Çiçekli de aşevinde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow