Yargıda 1500 kişilik ikinci dalga tasfiye

HSYK, FETÖ’cülerin yargıdan ayıklanması için 1500 kişilik ikinci dalga görevden alma kararnamesi hazırlıyor. Ankara ve İstanbul’da FETÖ mensuplarının kalacakları cezaevleri içinse özel çalışma yapılıyor.
FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda başlatılan tasfiye dalgalarının en önemli ayaklarından birini yargı oluşturuyor. HSYK Genel Kurulu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gözaltı kararları doğrultusunda ilk etapta 5 HSYK üyesinin üyeliğini düşürdü. İlk derece idari ve adli yargıda 3 bine yakın hâkim ve savcı açığa alındı. Yine Anayasa Mahkemesi’nde 64 personel açığa alınırken, 2 üye meslekten ihraç edildi.
Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre HSYK’nın yargıdaki FETÖ’cülerin ayıklanmasına ilişkin çalışması devam ediyor. Bu doğrultuda yargıda bin 500 kişilik ikinci dalga görevden alma kararnamesi hazırlanıyor. Üzerinde gizlilikle çalışılan kararname ile açığa alınacak hâkim ve savcılar hakkında yürütülecek disiplin işlemleri sonucuna göre FETÖ ile ilişkisi tespit edilenler meslekten ihraç edilebilecekler.
HSYK seçiminde 4 bin oy
2014 sonundaki HSYK seçimlerinde, 12 bin yargı mensubunun 4 bini blok olarak hareket etmişti. Kullandıkları oyla saflarını belli eden bu 4 bin kişi dışında kendilerini gizleyen ve süreç içinde yeni alınan 5 bin kişiyle ilgili de kapsamlı incelemeler yapılıyor. ‘Kripto’ diye tabir edilen yargı mensuplarının tespit edilmesi ve gelecekte yeni gruplaşmalara, vesayet odaklarına yol açılmaması için titiz bir çalışma yürütülüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TİGEM KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI: TİGEM işçi alımı mülakat tarihi ne zaman?
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Kanımız dondu! Bahar cinayetinde yeni detaylar: 2022’den beri ev değiştiriyormuş
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
CHP lideri Özgür Özel'e yumruklu saldırı! Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken 2 tespit