CNN TÜRK
  • Son Dakika
  • Türkiye
  • Video
  • Finans
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Keşfet
  • Resmi İlanlar
    • Yazarlar
    • Hava Durumu
    • Altın
    • Döviz
    • Magazin
    • Sağlık
    • Yaşam
RadyoCanlı YayınGiriş
  • Canlı Yayın
  • Altın
  • Son Dakika
  • Finans
  • Dünya
  • Video
  • Keşfet
  • Türkiye
  • Spor
  • Yayın Akışı
  • Magazin
  • Hava Durumu
  • Döviz
  • Yerel Haberler
  • Son Dakika Depremler
Kategoriler
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Kültür Sanat
  • Otomobil
  • Eğitim
  • Seyahat
  • Astroloji
  • Foto Haber
  • Yazarlar
TV Programları
  • Güne Merhaba
  • Ana Haber
  • Gündem
  • Bugün
  • A'dan Z'ye
  • Günlük
  • Yayın Akışı
  • Ekran Yüzleri
  • Frekanslar
  • Programlar

CNN TÜRK’ü Takip Edin

  • N Sosyal
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Whatsapp
  • YouTube
  • Tiktok
  • Telegram

CNN TÜRK APP’ini İndirin

  • Google Play
  • App Store
  • App Gallery
CNN Türk
Yeni adım atıldı: 'Milli pençe' HÜRKUŞ
  1. Anasayfa
  2. Türkiye Haberleri

Yeni adım atıldı: 'Milli pençe' HÜRKUŞ

02.01.2024 - 15:40
Son Güncelleme 02.01.2024 - 15:40

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen insanlı-insansız hava araçları milli silah sistemleri, sensör ve mühimmatlarla yeni yetenekler kazanıyor.

CopCopCop mobile

Yarına Sözümüz Var!

Küresel Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Partneri Türk Telekom

00Gün
00Saat
00Dakika
00Saniye
Cop & Türk Telekom

Haberlerimizi Google’da Takip Edin

Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

Haberlerimizi Google’da Takip Edin

Gelişmelerden anında haberdar olun.
Reklam
Reklam
Yeni adım atıldı: Milli pençe HÜRKUŞ

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen insanlı-insansız hava araçları, milli silah ve mühimmatlarla donatılıyor. Bu kapsamda ASELSAN, Roketsan ve TÜBİTAK SAGE gibi kuruluşların geliştirdiği silah sistemleri, sensör ve mühimmatlar milli hava araçlarına entegre ediliyor. Böylelikle Türkiye`nin hava araçları milli mühimmat envanterini etkinlikle kullanabildiği çok önemli bir yetenek kazanıyor. Bu entegrasyon faaliyetlerinin yoğunlaştığı hava araçlarından biri de HÜRKUŞ.

Yeni adım atıldı: Milli pençe HÜRKUŞ

Türk Havacılık Uzay Sanayii, temel, tekamül uçuş eğitimi ve savaş pilotu harbe hazırlık uçuş eğitimleri arasındaki tüm kademelerde kullanılmak ve zorlu operasyonlarda yakın hava desteği görevlerini yerine getirmek üzere yeni nesil gelişmiş eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRKUŞ`u tasarladı.

Reklam
Reklam
Yeni adım atıldı: Milli pençe HÜRKUŞ

HÜRKUŞ`un hafif taarruz ve silahlı keşif varyantı, bugünün dünyasının muharebe alanlarındaki asimetrik tehditlere karşı düşük maliyetli, harekat kabiliyeti yüksek, etkili ve esnek bir çözüm sunmak üzere geliştirilmeye devam ediliyor. HÜRKUŞ-C olarak isimlendirilen silahlı varyant, kullanıcılarına yüksek irtifada ve zorlu coğrafyalarda, gündüz ve gece koşullarında gerçekleştirilecek görevler için 750 kilograma kadar geniş bir faydalı yük kapasitesine sahip bulunuyor.

Yeni adım atıldı: Milli pençe HÜRKUŞ

Geçen sürede HÜRKUŞ-C`ye çeşitli mühimmat ve ekipmanların entegrasyonuna yönelik başarılı uçuş/atış testleri yapıldı.Roketsan tarafından üretilen L-UMTAS Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi, CİRİT Lazer Güdümlü Füze, MAM-L Mini Akıllı Mühimmat, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen TOGAN Silah Sistemi gibi milli mühimmatlar entegre edilen HÜRKUŞ, başarılı atış testleri gerçekleştirdi.EHSİM tarafından geliştirilen ve çoklu tehdit ortamında güdümlü füzelere karşı koruma sağlayan "flare" sistemi de entegre edilen HÜRKUŞ-C, böylece ısıya karşı hassas füzelerden korunma yeteneği kazandı.

Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Yeni adım atıldı: Milli pençe HÜRKUŞ

HÜRKUŞ`a son olarak 250 libre sınıfındaki MK-81 genel maksat bombasını maliyet etkin ve yüksek hassasiyette vuruş kabiliyetine sahip akıllı mühimmata dönüştüren Lazer Güdüm Kiti (LGK)-81 entegre edildi. HÜRKUŞ, ASELSAN tarafından üretilen LGK-81 ile 2 hafta önce Konya`da gerçekleştirilen testlerde hedefine başarılı bir atış yaptı.LGK sabit/hareketli hedeflere karşı daha yüksek vuruş hassasiyeti, genişletilmiş atış zarfı, daha düşük ikincil/yanal hasar ve atıldıktan sonra havada hedef değiştirebilme kabiliyeti sağlıyor. LGK sayesinde mühimmat hedeften yansıyan lazer enerjisine güdümleniyor, arayıcı başlık hedeften yansıtılan lazer ışığını algılıyor, kanatçıklar bombayı lazer ile işaretlenen hedefe hassas şekilde yönlendiriyor.

Sırada ağır makineli tüfek var
Yeni adım atıldı: Milli pençe HÜRKUŞ

Sırada ağır makineli tüfek varHÜRKUŞ-C yakın zamanda 12,7 milimetre ağır makineli tüfeğe sahip kanat altı poduyla atış yapacak.Ağır makineli tüfek entegrasyonu HÜRKUŞ-C`ye yakın hava desteği yeteneği kazandıracak. Bu yetenek özellikle Kara Kuvvetleri operasyonlarının etkinliğine önemli katkıda bulunacak.TRMEKATRONİK bu proje için SARSILMAZ`ın 12,7 milimetre değiştirilebilir namlulu kara platformu silahının sabit namlulu, iç parçaları hafifletilmiş, dakikada 1100 mermi atabilen hava türevini oluşturarak pod içine gömdü. Böylece ortaya boş kovanı, mayonu toplayan, atacağı mühimmatı kendi içinde taşıyan bir pod çıktı.HÜRKUŞ-C`yi Afrika ülkelerine ihraç etmeyi başaran Türk Havacılık Uzay Sanayii, Hava Kuvvetleri Komutanlığının Muharebe Ateş Destek Timi ve İleri Hava Kontrolörü eğitim faaliyetlerinde kullanılması amacıyla HÜRKUŞ Hava Yer Entegrasyon Uçağı varyantını da geliştirdi. Konya 3`üncü Ana Jet Üs konuşlu 135`inci Muharebe Arama Kurtarma filo isterlerine göre gelişmiş varyant olarak adlandırılan uçağın, düşük kullanım maliyeti ve gelişmiş aviyonik sistemleri ile önemli avantajlar sağlayacağı öngörülüyor.

ETİKETLER:
  • #hürkuş
  • #haber
  • #haberler
Sıradaki
Haber

Günlük Haber Özetiniz

En Son Haberler

  • Enflasyon beklentisi yükseldi: TCMB anketinde yıl sonu tahmini yüzde 29,63Enflasyon beklentisi yükseldi: TCMB anketinde yıl sonu tahmini yüzde 29,63
  • Yunan asker ordudan petrol çalmış: 300 bin litrelik vurgun, 5 yıl hapisYunan asker ordudan petrol çalmış: 300 bin litrelik vurgun, 5 yıl hapis!
  • Alper bebeğin duran kalbine hayati müdahaleAlper bebeğin duran kalbine hayati müdahale!
  • Alanya avokadosu dünya pazarına açılıyor: Hedef günlük 1 tır ihracatAlanya avokadosu dünya pazarına açılıyor: Hedef günlük 1 tır ihracat
  • SON DAKİKA... Üsküdar Belediye Başkan Vekiline veda Erdoğan cenaze törenine katıldıSON DAKİKA... Üsküdar Belediye Başkan Vekiline veda! Erdoğan cenaze törenine katıldı
CNN Türk
HABERLER
  • Canlı Yayın
  • Altın
  • Son Dakika
  • Finans
  • Dünya
  • Video
  • Keşfet
  • Türkiye
  • Spor
  • Yayın Akışı
  • Magazin
  • Hava Durumu
  • Döviz
  • Yerel Haberler
  • Son Dakika Depremler
KATEGORİLER
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Kültür Sanat
  • Otomobil
  • Eğitim
  • Seyahat
  • Astroloji
  • Foto Haber
  • Yazarlar
TV PROGRAMLARI
  • Güne Merhaba
  • Ana Haber
  • Gündem
  • Bugün
  • A'dan Z'ye
  • Günlük
  • Yayın Akışı
  • Ekran Yüzleri
  • Frekanslar
  • Programlar

CNN TÜRK’ü Takip Edin

  • N Sosyal
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Whatsapp
  • YouTube
  • Tiktok
  • Telegram

CNN TÜRK APP’ini İndirin

  • Google Play
  • App Store
  • App Gallery
  • Yasal Uyarı
  • Kullanım ve Gizlilik
  • Künye
  • İnsan Kaynakları
  • Kişisel Verilerin Korunması
  • İzleyici Temsilcisi
  • Bize Ulaşın

Demirören Tv Holding A.Ş. - CNN ™ CNN Inc. A WarnerMedia Company. All Rights Reserved.