'Yenidoğan Çetesi davası! Savcıyı tehdit fezlekesi hazırlandı...

Yenidoğan Çetesi davası Savcıyı tehdit fezlekesi hazırlandı...
expand

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan fezlekede, Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’e yönelik bir suikast planı hazırlandığı ortaya çıktı. Örgütün hem kamu kurum ve kuruluşlarıyla bağlantılı olduğu hem de her türlü teknik desteğe sahip olduğu tespit edildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Fezlekede, söz konusu yapının teknik bilgi sağlayabilen kamu görevlileri ve özel sektörden kişilere erişimi olduğu, ateşli silahlar bulundurabildiği ve “silahlı hafiyelik örgütü” olarak değerlendirildiği aktarıldı.

MESAJLAR VE GÖRÜŞMELER SİLİNDİ

Örgüt elebaşı Mustafa Kemal Zengin’in, Aylin Arslantatar ve diğer üyelerle yoğun iletişim içinde olduğu, telefon kayıtlarının ve geçmiş konuşmaların sistematik olarak silindiği tespit edildi. Telegram ve WhatsApp üzerinden gizli iletişim kurulduğu belirlendi.

HİYERARŞİK YAPI VE BASKI MEKANİZMASI

Fiziki ve teknik takip, iletişim tespitleri, ifadeler ve banka analizlerine dayanarak hazırlanan fezlekede, örgütün çıkar sağlamak ve şüphelileri korumak amacıyla adalet üzerinde baskı kurmaya çalıştığı, hiyerarşik yapının Mustafa Kemal Zengin liderliğinde kurulduğu, Gökhan Güler ve Aylin Arslantatar’ın yöneticilik yaptığı vurgulandı.

Kamu görevlilerinin kişisel veri ve özel bilgileri örgüte aktardığı, örgütün adli ve idari süreçleri etkilemeye çalıştığı belirtildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

SAVCI ENGİN’İN İFADESİ

Fezlekede ifadesine yer verilen müşteki Yavuz Engin, adliyede katibiyle çalıştığı sırada şikayetçi olduğu şahsın kendisini Whatsapp üzerinden aradığını, geçen konuşmada şüphelinin kendisine "Suikast planının devam ettiğini, yürütmüş olduğu Yenidoğan Çetesi dosyasından tutuklu olan Tuğçe Toptemel'i tahliye etmezse eylemi gerçekleştireceklerini ve kendisine zarar vereceklerini" söylediğini belirtti.

Şüpheli Arslantatar'ın, devlet büyüğü olarak bahsettiği şüpheli Zengin ile makamına geleceklerini söylediğini aktaran Engin, şunları ifade etti:

"Konuşma sonrasında hemen katibim Oğuzhan ile tutanak tutarak dosyama koydum. Tutanağı iki ıslak imzalı olarak hazırladım. Birini sunmak istiyorum. Ayrıca kendimi başka türlü ifade edemeyeceğimden ve başka delilim olmadığı için söz konusu suç içerikli konuşmayı kayda aldım. Kayıt telefonumdadır, en kısa sürede dosyaya ibraz edeceğim. Ayrıca mesaj atarak '16.00 gibi yanında olacağız.' dedi. Konuşmasında devlet büyüğü olarak bahsettiği kişinin de bana suikast planlayan kişilerle ortak hareket ettiğini düşündüğümden, şikayetçi olduğum avukatın yanında gelecek olan bu kişi ve kişilerden de şikayetçiyim. Tehdidi yapan kişilerin kişisel bilgilerime nasıl eriştiğinin, yakın çevreme, aileme ilişkin bilgilerin nasıl elde edildiğinin araştırılmasını talep ediyorum."

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

ÖRGÜT ELEBAŞI ZENGİN: ‘YANLIŞ ANLAŞILDIM’

Mustafa Kemal Zengin ifadesinde, Aylin Arslantatar ile gönül ilişkisi olduğunu, Toptemel’i şahsen tanımadığını ve kendisinin sadece duyduklarını aktardığını savundu. Zengin, “Savcıya zarar vermek istemedim, yanlış anlaşıldım.” diyerek özür diledi.

ARSLANTATAR: ‘SADECE UYARDIM’

Aylin Arslantatar ise Zengin’i sosyal arkadaş olarak tanıdığını, Yavuz Engin’in eski arkadaşı olduğunu, onun güvenliği için uyarıda bulunmak istediğini iddia etti.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow