Yer: Antakya... Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Birpınar paylaştı: Hasarlı binalarda inanılmaz ihmaller

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilimizde yıkıma neden oldu. Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Antakya'nın uydu görüntüsünü ve hasar gören binalarda yapılan hataları paylaştı.
6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Türkiye'yi sarsan depremin üzerinden 12 gün geçerken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.
Prof. Dr. Birpınar, Antakya'nın uydudan çekilmiş görüntüsünü paylaştı. Kırmızı renkle işaretlenmiş yerler ağır hasarlı, turuncu renkle işaretlenmiş yerler orta hasarlı, sarı renkle işaretlenmiş yerler az hasarlı, siyah renkle işaretlenen yerler yıkık, mor renkle işaretlenmiş yerler acil yıktırılacak, yeşil renkle işaretlenmiş yerler ise hasarsız olarak değerlendirildi.
Deprem bölgesinde hasar gören binalarla ilgili paylaşımlarda bulunan Prof. Dr. Birpınar, binaların yapımı sırasında tesisatçı ve elektrikçilerin hatalarıyla oluşan zararlara dikkat çekti.
İşte Birpınar'ın paylaşımları...
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İstanbul'da kar başladı! Meteoroloji saat verip duyurdu: Daha da kuvvetli geliyor!
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Dualı ve Duygusal 18 Mart Mesajları ve Fotoğrafları! 18 Mart Çanakkale Zaferimiz Kutlu Olsun!
Her gün ilmek ilmek işledi! 50 yaşındaki motor ustası yeteneğini konuşturdu! Off Road'un tozunu attırıyor...
Kadıköy'de Mattia Ahmet Minguzzi’yi öldüren sanıklar 10 Nisan’da hakim karşısına çıkacak
Arnavutköy'de insana ait kafatası bulundu