YGS stresi can aldı

Samsun’da Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girmek için hazırlanan lise öğrencisi Damla Orhan, sınav stresi nedeniyle sabah kalp krizi geçirdi. Genç kız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan Damla Orhan'ın kesin ölüm nedeninin otopsiden sonra belirleneceği belirtildi.
Merkez İlkadım İlçesi Bahçeli Evler Mahallesi'nde oturan 2 çocuklu 47 yaşındaki Ayhan Orhan ve 46 yaşındaki Ayla Orhan çiftinin kızları Damla Orhan, bugün gireceği YGS nedeniyle sabah saat 05.00’da annesini uyandırdı.
Annesi ile birlikte sabah namazı kılan Damla Orhan, daha sonra kahvaltı hazırlanana kadar odasına gidip yatağına uzandı.
Bu sırada fenalaşan genç kız, ailesinin çağırdığı ambulansla özel bir hastanenin acil servisine kaldırdı. Kalp krizi geçirdiği şüphesiyle burada genç kıza müdahale yapıldı. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen 19 Mayıs Lisesi Türkçe-Matematik Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Damla Orhan, kurtarılamadı.
Sınava dershaneye giderek de hazırlanan Damla Orhan'ın ölüm haberini alan annesi ve ablası 22 yaşındaki Duygu Orhan, sinir krizleri geçirdi. Damla Orhan, YGS'ye Ticaret Meslek Lisesi'nde gireceği belirtildi.
Damla Orhan’ın teyzesinin eşi olan Davut Çatalsakal, "Sınav heyecanı bir yıldır yaşıyordu. Ailesi sınav nedeniyle çok sıkmıyordu. Ama Damla içine atan bir çocuktu. Sınav yükü ona ağır geldi. Kaldıramadı" dedi.
Damla Orhan'ın kesin ölüm sebebinin yapılacak olan otopsiden sonra belirleneceği belirtildi.
Tabutuna gelinlik sarıldı
Samsun'da YGS sınavına girmek için evde hazırlık yaptığı sırada geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Damla Orhan'ın cenazesi baba evine getirildi. Genç kızın gelinliğe sarılmış olan tabutunu gören yakınları ağıtlar yakıp gözyaşı döktü.
Kesin ölüm sebebi için Gazi Devlet Hastanesi'ne otopsi yapılan Damla Orhan'ın cenazesi morgtan alınarak babaevine getirildi.
Kızının gelinliğe sarılmış tabutunu gören anne Ayla Orhan, "Sınavdan sonra görüşürüz demiştin. Böylemi gelecektin" diye ağıtlar yakarak gözyaşı döktü.
Ayakta durmakta güçlük çeken abla Duygu Orhan'ı ise yakınları tesilli etmeye çalışırken genç kız, "Benden önce gitti" diye ağladı.
Evin önünde yapılan ailesi ve arkadaşlarının katıldığı törenin ardından Damla Orhan'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Atakum İlçesi Yukarı Aksu Köyü'ne götürüldü. Diğer taraftan Orhan ailesinde kimsenin kalp rahatsızlığı olmadığı ve genç kızında daha önceden böyle bir şikayetinin bulunmadığı belirtildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
10 MAYIS İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 10 Mayıs Elektrik Kesintisi Açıklaması
PKK nasıl kuruldu? Abdullah Öcalan kimdir? 45 yıllık terör dönemi nasıl son bulacak?
Hiç eğitim almadı ama 11 dil biliyor: Hepsini kullandığı bu yöntemle öğrendi
SON DAKİKA... Sivas'taki vahşette sır perdesi kalktı! Hedefte anne de varmış
RESİMLİ CUMA MESAJLARI: Güzel Dualı, Türk Bayraklı, Resimli, Yazılı, Ayetli 9 Mayıs Cuma Mesajları!