Yıldız: "Dokunulmazlığım kaldırılsın"

Yıldız: Dokunulmazlığım kaldırılsın
expand

Enerji yolsuzluğuna adı karışan CHP Şanlıurfa milletvekili Mahmut Yıldız, 22 yıllık müteahhitlik döneminde en ufak bir şaibesi olmadığını belirterek, dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Yıldız, TBMM Genel Kurulu'nda hakkındaki yolsuzluk iddialarını cevaplandırmak için gündem dışı söz aldı.
 
Şanlıurfa milletvekili Yıldız, 1985'te ihalesi yapılan Batman Barajı'nın ihaleyi alan firma tarafından bitirilmediğinden, baraj inşaatı işinin kendisinin de ortak olduğu firmaya devredildiği bildirdi.
 
Milletvekili seçildikten sonra şirketleriyle her türlü hukuki bağını bitirdiğini anlatan Yıldız, kendisi hakkında suçlamalarda bulunan kişilerin işsiz kaldığından dolayı bu yolu seçtiklerini belirtti.
 
Yolsuzlukla ilgili şikayet dilekçesinde kendisinin isminin yer aldığını ancak muhatabın kendisi değil firma olduğunu anlatan Yıldız, 20 yıl süren baraj inşaatı sırasında 130 hakediş raporu hazırlandığını, bu raporlarda DSİ'deki 15 yetkilinin imza ve onayı olduğunu kaydetti.
 
"Yargılanmak istiyorum"
 
CHP Genel Saymanlığı görevinde bulunduğu için bu tür iddialarla karşılaştığına dikkat çeken Yıldız, ''senaryolarda adım kullanılarak yıpratılmak isteniyor. Beni, haksız suçlama yükünün altında fazla tutmayacağınıza inanıyorum. 22 yıllık müteahhitlik dönemimde en ufak bir şaibeye maruz kalmadım. Toplumdaki itibarımı, temiz adımı geri istiyorum. Üzerimdeki zırhı alın, beni yargıya gönderin. Yargılanma imkanını bana vermenizi istiyorum" dedi.

Kaya istifa ederken Yıldız'ı suçlamıştı
 
Enerji ihalelerindeki yolsuzluk iddialarında adı geçen bir diğer isim olan AKP'li Cemal Kaya istifa ederken CHP'nin saymanı Mahmut Yıldız'ı suçlamıştı. Kaya, Yıldız'ın, tutuklu işadamı 'İbrahim Selçuk'un ortağı olduğunu öne sürmüştü.

Yıldız, Cemal Kaya'nın açıklamalarını değerlendirirken, "bu iddialar, CHP'yi yıpratmak içindir" demişti.
 
Enerji yolsuzluğu iddianamesinden...
 
İddianamede "İbrahim Selçuk’un, Ağrı Doğubeyazıt-Erzurum boru hattı ihalesi yolsuzluğuyla ilgili teftiş dosyasının adliyeye intikal etmemesi için Teftiş Kurulu Başkanı Cevdet Malkoç'a siyasi yollardan baskı yaptırdığı, bu amaçla İdris Naim Şahin'le görüştüğü, ayrıca Malkoç'un evine Beymen'den hediye gönderildiği, Malkoç'un bunları iade ettiği, bunun üzerine Selçuk'un tehdit ettiği anlaşılmıştır" deniliyor.
 
Selçuk'un ihale almak için verdiği bu rüşvetlere karşılık diğer şirketlerden aldığı yüklü paraların dökümü de iddianameye girdi. Selçuk'un siyasi güçle çete kurduğu belirtilen iddianamede, 'bazı bürokratları tehdit ettiği ve bürosuna sıkça bürokratlar ve siyasilerin uğradığı' da vurgulanıyor.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow