Yine o Vali: Aydın Valisi "coş"tu

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un talimatıyla, Didim'in 15 bin kişilik Altınkum Plajı'ndaki şemsiye ve şenzlonglar toplatıldı, turistler kavurucu sıcakta açıkta kaldı.
Son dönemde CHP'li belediyeler ve MHP teşkilatıyla girdiği polemiklerle gündeme gelen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un talimatıyla, alanı İl Özel İdare'ye ait olan ancak Didim Belediyesi'nin işlettiği Altınkum Plajı'ndaki şemsiye ve şenzlonglar toplatıldı.
40 dereceye varan sıcakta korunmasız kalan yerli ve yabancı tatilciler neye uğradığını şaşırdı. 15 bin kişilik plajdaki bazı turistlerin görevlilerle tartışarak otellerine döndüğü görüldü.
İngiltere'nin Leichester kentinden tatile gelen 46 yaşındaki İngiliz turist Mary Thompson, "İlk defa tatile geldiğim Didim'de güneşlenirken altımdan şezlongumun alınacağı ve şemsiyemin götürüleceği söylense şaka diye düşünürdüm" diyerek tepkisini dile getirdi.
Valilik izniyle bir açıklama yapan Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Didim Belediyesi'nin plajdaki şezlong ve şemsiye gibi malzemeleri üçüncü şahıslara kiralamasından kaynaklı böyle bir uygulamaya gidildiğini bildirdi.
Bu iş kimlere verilecek?
İddiaları reddeden, kiralamanın belediye tarafından yapılıp fişlerinin de kesildiğini aktaran Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu ise "Belediye şezlong ve şemsiyeleri üçüncü şahıslara kiralamıyor, vatandaşa kiralıyor. Vali Bey vatandaşı üçüncü şahıs olarak görüyor demek ki. Üstelik belediye 10 yıldır bu plajda şemsiye ve şenzlong kiralıyor. Yeni mi akıllarına geldi. Burada bizim düşündüğümüz bu işin acaba kimlere verileceğidir" dedi.
Uygulamanın Ege'nin en güzel sahillerinden biri olan Altınkum Plaj'ına gelen turistleri ve vatandaşı mağdur ettiğini dile getiren Karaoğlu, "Şemsiyeleri ve şezlongları sahildeki Mal Müdürlüğü'ne ait alana topladık, isteyen vatandaşa o alandan veriyoruz. Vatandaş daha sonra Özel İdare'ye ait olan alana şemsiyesini dikerse Vali Bey gelip söksün o zaman. Tamamen siyasi, belediyeyi zor durumda bırakmaya yönelik bir karardır. Ancak, biz plajdaki rutin temizliğimizi ve bakımları yapacağız, vatandaşa hizmet vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Turistler Didim'i terkediyor
Didim'de seyahat acentesi işleten Mustafa Demirci ise "Birkaç İngiliz müşterimiz gelip biletlerini erken tarihe almak istediklerini söylediler. Sebebini sorduğumuzda plajdaki şemsiye ve şenzlongların toplatılmasını gerekçe gösterdiler. Otelden şemsiye ve şenzlong götüremeyeceklerine göre, denize de gidemeyecekler. Bu sebeple geri dönmeyi düşünmüşler. Her geçen yıl turizmde kötüleşme var. Bunun çözümü konuşulacağına, Vali şenzlong ve şemsiye kavgasına giriyor. Bu ülke bu kafalarla yönetildiği sürece hiçbir yere varamayız" dedi.
Bu arada, Vali Coş'un CHP ve MHP teşkilatları ve CHP'li belediyeler ile yaşadığı gerginliklerin ardından yapılan karşı eylemlerde ve açıklamalarda, geçen günlerde görevden alınan Didim Belediye Başkanı CHP'li Mümin Kamacı hep ön saflarda yer almıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sarıyer'de dehşet: 18 yaşındaki Oya Budak karnındaki bebeğiyle katledildi! Mesajlar ortaya çıktı: Arkaya gel
YKS'ye giren kızını çıkışta çiçekle karşılamıştı! Mehmet Emin Gülen "yılın babası" ilan edildi
Afrika'dan yola çıktı: Kapımızda! Çarpılmamak için bu 8 adıma dikkat
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 2025: Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ne Zaman Başlayacak? Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşi Ödülü Ne?