hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yoklama, celp ve sevk işlemleri tarihi 2024! MSB askerlik başvurusu nasıl yapılır?

    Yoklama, celp ve sevk işlemleri tarihi 2024 MSB askerlik başvurusu nasıl yapılır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    2024 Mayıs sınıflandırma duyurusu Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlandı. Yedek subay, astsubay adayları, erbaş ve erlerin sevk tarihleri MSB Askeralma Genel Müdürlüğü'nün internet adresinden paylaşıldı. Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinden 10 gün öncesinden e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecek. Peki, MSB askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? İşte, Yoklama, celp ve sevk işlemleri tarihi 2024...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mayıs, haziran ve temmuz aylarında askere giderek vatani görevini yerine getirecek olan birçok kişinin gündeminde askerlik yerleri ve celp tarihleri yer alıyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamaya göre, celp yerleri tarihi belli oldu. Silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmeti tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemlerinin ardından askerlik yerleri mayıs ayında ilan edilecek.

    YOKLAMA, CELP VE SEVK İŞLEMLERİ TARİHİ NE ZAMAN?

    Mayıs 2024 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin, 29 Şubat 2024 (dâhil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmet tercihi ile celp tercihini e-Devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptırmaları gerekiyor. Yoklama ve sevk işlemlerini e-Devlet üzerinden yapan yükümlülerin herhangi bir konu için askerlik şubesine başvurmalarına gerek yoktur.

    ASKERLİK BAŞVURUSU ADIMLARI İÇİN TIKLAYIN!

    MAYIS ASKERLİK CELPLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Seçim ve sınıflandırma sonuçları 3 Mayıs 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacak. Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dâhil olmak üzere yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MSB ASKERLİK CELP VE SEVK TARİHLERİ 2024

    Yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sevk tarihleri ise şöyle;

    Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup) 16 Mayıs 2024

    Er (2’nci Grup) 27 Haziran 2024

    Er (3’üncü Grup) 25 Temmuz 2024

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow