hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YSK 3 il için kararını verdi: CHP'nin Hatay itirazı reddedildi

    YSK 3 il için kararını verdi: CHPnin Hatay itirazı reddedildi
    expand
    KAYNAK DHA

    Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin 'oyların yeniden sayılması', 'geçersiz oyların sayılması' ve 'seçimin yenilenmesi' yönündeki taleplerini reddetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde; Hatay'da AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk, yüzde 44,48, CHP'nin adayı Lütfü Savaş yüzde 44,05 oy aldı. Öntürk'e önceki gün mazbatası verilirken, CHP YSK'ya başvurdu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de dün YSK Başkanı Ahmet Yener ile görüşerek, 86 sayfalık itiraz dilekçesi sundu. Dilekçede, Hatay'da 'oyların yeniden sayılması', bu reddedilirse 'geçersiz oyların sayılması', bu da reddedilirse 'seçimin yenilenmesi' talep edildi. YSK, saat 14.00'te CHP'nin Hatay için yaptığı itiraz ile yine farklı seçim çevreleri için yapılan itirazları görüşmek toplandı. Toplantıda yapılan değerlendirme sonucu CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin talepleri reddedildi.

    ARDAHAN, IĞDIR, BİTLİS İÇİN KARARLAR

    Öte yandan AK Parti'nin Ardahan'da ve Iğdır'da seçimlerin yenilenmesi; Bitlis Tatvan'da ise oyların yeniden sayılması yönündeki talepleri reddedildi. Yeniden Refah Partisi'nin, Iğdır'ın Aralık ilçesinde seçimin yenilenmesine yönelik talebi de yine YSK tarafından reddedildi.

    Yüksek Seçim Kurulu son kararlarını şu şekilde paylaştı:

    -AK Parti'nin Nevşehir Merkezdeki tüm oyların yeniden sayılma talebi reddedildi.

    -DEM Parti'nin Ağrı Hamur'da oyların yeniden sayımı talebi reddedildi.

    -MHP'nin Kırşehir Mucur'da yeniden sayım talebi reddedildi.

    -CHP'nin Yozgat Boğazlıyan'da seçimin yenilenmesi talebi reddedildi.
     
     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow