YSK'dan Diyarbakır Bağlar kararı: Mazbata ikinci olan adaya verildi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Diyarbakır Bağlar'da belediye başkanı seçilen HDP'li aday Zeyyat Ceylan'ın, KHK kapsamında ihraç edildiği için mazbata alamayacağına, en yüksek ikinci oyu alan adaya mazbata verilmesi gerektiğine karar verdi.
AK Parti Diyarbakır Bağlar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Beyoğlu, HDP'nin Bağlar Belediye Başkan adayı Zeyyat Ceylan'ın öğretmen olarak görev yapmakta iken kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında ihraç edildiği için mazbata alamayacağı gerekçesiyle itirazda bulundu.
Beyoğlu, YSK'ye sunulmak üzere İl Seçim Kurulu'na yaptığı başvuruda, 31 Mart 2019'da merkez Bağlar ilçesi Belediye Başkanlığı seçiminde HDP'nin adayı Ceylan'a, seçilme yeterliliğine sahip olmaması nedeniyle mazbata verilmemesi ve en yüksek ikinci oyu alan adaya mazbata verilmesi gerektiğini ileri sürmüştü.
YSK, KHK ile ihraç edilen ve belediye başkanı seçilen adaylara mazbata verilmemesine ilişkin oy birliğiyle aldığı karar gereği, Bağlar'da Ceylan'a mazbata verilmemesi gerektiğine hükmetti. Kurul, Ceylan yerine ikinci sırada kazanan adaya mazbata verilmesini kararlaştırdı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA... AKOM’dan Uyarı Geldi: Afrika Sıcakları İstanbul’u Kavuracak! Termometreler 40 Dereceye Ulaşacak…
MEMUR YARI ZAMANLI ÇALIŞMADA SAAT VE ÜCRET DETAYI! Memurlara yarı zamanlı çalışma hakkı ne zaman başlayacak, kimleri kapsıyor?
BİR CANİNİN PORTRESİ: Bitcoin zengini, polislikten atılma, kabarık suç dosyası...
SON DAKİKA HABERLERİ... Erdoğan duyurdu! A'dan Z'ye detaylar belli oldu: Doğum sonrası yarı zamanlı çalışma hakkı neler getiriyor?
ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI: İnfaz koruma memuru, zabıt katibi, destek personeli alımı 2025 ne zaman, şartları neler?