Yüksekova'da mayına basan çocuk öldü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir çocuk, araziye döşenmiş mayına basarak hayatını kaybetti.
Alınan bilgiye göre, Dağlıca bölgesi Bostancık köyünde yaşayan 14 yaşındaki Muğdat Çavmak, mantar toplamak için köy çevresindeki dağlık alana gitti.
Burada daha önceden döşendiği belirtilen mayına basan çocuk, ağır yaralandı. Yakınları tarafından Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılan Muğdat Çavmak, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Toprağa verildi
Muğdat Çavmak'ın cenazesi otopsi işlemlerinden sonra ailesine teslim edildi. Kılınan cenaze namazı sonrası Çavmak, Yüksekova merkez Orman Mahallesi mezarlığında toprağa verildi. Yakınlarının zorlukla ayakta durabildiği cenazede gazetecilere açıklamada bulunan Bostancık köyü muhtarı Hacı Danış, artık bölgede patlamaların yaşanmasını istemediklerini ifade ederek, "Köyümüzün yukarı kesimleri mayınlarla döşenmiş. Bu güzel çözüm sürecinde hala patlama haberlerinin gelmesi bizleri çok üzüyor. Bu süreçle beraber devletin mayınlı arazilerimizi temizlemesi için çalışma başlatmasını istiyoruz. Bunun için de gerekli birimlere başvurularımızı yaptık. Umarım en yakın zamanda arazilerimiz mayınlardan temizlenir" diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
MECLİS NE ZAMAN KAPANACAK? TBMM tatil tarihi 2025: TBMM tatili ne zaman başlıyor, hangi tarihte?
Sivas'ta vahşet: 2 kardeşin boğazı kesilerek öldürüldü! Şüpheli kişi gözaltına alındı
HABER... Mattia Ahmet Minguzzi cinayeti davasında duruşma 20 Haziran'a ertelendi
Erdoğan - Bahçeli görüşmesinin kodları! Abdulkadir Selvi yazdı