Yunan botlarından ihlal, uçaklarından önleme

Yunanistan'a ait 2 sahil güvenlik botu dün Kardak Kayalıkları bölgesinde Türk karasularını ihlal etti. Yunan uçakları da, Ege denizinde eğitim uçuşu yapan Türk uçaklarına dün 4 kez önleme yaptı.
Genelkurmay Başkanlığı'nın duyurusuna göre, Kardak Kayalıkları bölgesinde Yunanistan'a ait bir sahil güvenlik botu 06.52-11.25 saatleri arasında, bir başka sahil güvenlik botu da 11.20-17.30 saatleri arasında Türk karasularını ihlal etti.
Gerekli girişimlerde bulunulması için olaylar, Dışişleri Bakanlığı'na bildirildi.
Türk uçaklarına önleme yapıldı
Bir açıklama da, Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan "Ege/Akdeniz Eğitim ve Tatbikat Uçuşlarına Yunanistan'ın Müdahalesi" başlıklı duyurusuyla yapıldı.
Duyuruya göre, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Ege denizinin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan F-16 uçaklarına, Yunanistan'ın Tanagra meydanından kalkan M-2000 uçakları tarafından Ahikerya Adası'nın kuzeybatısında, Skiros meydanından kalkan M-2000 ile Limni ve N. Ankhialos meydanlarından kalkan F-16 uçakları tarafından da Sakız Adası'nın güneyi ve kuzeybatısında birer kez önleme yapıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Metrobüs kazasında hayatını kaybeden Ebru Heper'e veda
13 MAYIS ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek? BEDAŞ elektrik kesintisi 8 saate kadar çıkacak!
TOKİ ADANA KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ: TOKİ Adana kura çekimi bitti mi? TOKİ Adana Çukurova, Seyhan, Yüreğir, Ceyhan) kura çekimi!
HABER... Adım adım Terörsüz Türkiye!
Terörsüz Türkiye'de önemli viraj! Terör örgütü PKK'nın silah bırakma süreci nasıl olacak? Abdulkadir Selvi yazdı