Yunanistan'a kaçan 8 askerin iadesi için dosya gönderildi

Darbe girişiminin ardından helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 askerin iadesine ilişkin dosya Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Yunanistan'a gönderildi.
Adalet Bakanlığı Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Yunanistan ve Türkiye arasında yürürlükte olan "Suçluların İadesine Dair Sözleşme" düzenlemeleri çerçevesinde 8 darbeci askerin iadesine ilişkin dosya hazırladı.Adalet Bakanlığınca Dışişleri Bakanlığına gönderilen dosya, Yunanistan'a iletildi.
Yunanistan’a kaçan darbeci subayların iltica talebi 19 Ağustos’a ertelendi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iade talepnamesinde, 16 Temmuz 2016 tarihinde Yunanistan’ın Dedeağaç Havalimanı'na iniş yapan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Sikorsky S70 Hawk S/N 11308 marka ve tescil numaralı helikopterde bulunan isim ve rütbeleri belli 8 askeri personelin, "Cebir ve şiddet kullanarak Anayasayı ihlal", "Cumhurbaşkanına suikast", "Yasama organına ve hükümete karşı suç" ile "Silahla birden fazla kişiyle gece vakti nitelikli yağma" gerekçeleriyle iadeleri talep edildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Güzel havalara mola! Meteoroloji’den yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı: Etkilenecek bölgeler belli oldu!
Fenomenlere yasa dışı bahis operasyonu! Tolunay Ören ve Kemal Can Parlak için karar verildi
2 bin 300 yıllık kaya mezardan çıktı! İlk kez sergiye çıkarıldı
Okulda görev yapan öğretmene silahlı saldırı: Hayatını kaybetti
GSB kamp başvuru sonuçları 2025 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Gözler genc.gsb.gov.tr adresinde!