Yunanistan'a kaçarken yakalanan doçent çift tutuklandı

Yunanistana kaçarken yakalanan doçent çift tutuklandı
expand
KAYNAK DHA

Edirne’nin Keşan ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçmak isterken jandarma tarafından yakalanarak, gözaltına alınan FETÖ/PDY şüphelisi Ankara Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Muhammet U. ile eşi Doç. Dr. Esma U. ve organizatörlük yaptığı belirlenen Mustafa D. tutuklandı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

FETÖ sanığı gazeteci ve yazarların mal varlığına el konuldu

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İstanbul'dan otomobiliyle yola çıkan Mustafa D.'yi Keşan-Malkara karayolu üzerindeki Yenimuhacir Beldesi mevkiinde durdurdu.

Araçta FETÖ/PDY ile bağlantıları oldukları tespit edilen ve yasadışı yollarla yurt dışına çıkmak istedikleri belirlenen Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Muhammet U., eşi Doç. Dr. Esma U. ve 3 çocuğu yakalandı.

Sakaya'da FETÖ'cü hakim tutuklandı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından görevlerinden ihraç edilen öğretim üyeleri ve çocuklarının, yasadışı yollarla yurt dışına çıkartılması için 10 bin Euro karşılığında organizatör Mustafa D. ile anlaştıkları öne sürüldü.

Ayrıca şüphelilerin üzerinde 30 bin Euro, sahte kimlik ve pasaportlar bulundu. Çiftin araçta bulunan 3 çocuğu ise yakınlarına teslim edildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Daha önce de FETÖ şüphelilerini taşımış

Öte yandan, sürücü Mustafa D.’nin, Meriç ilçesinde FETÖ/PDY ile bağlantılı Esra Zümre, Mesut Yaşar, kılavuz Fevzi Karabulut yakalandığı, HAVELSAN'dan ihraç edilen bilgisayar mühendisi Mustafa Zümre’nin Yunanistan sınırındaki Meriç Nehri'ne atlayarak kaybolduğu olayda da bu kişileri İstanbul'dan getirdiği belirlendi.

Tutuklandılar

Jandarmadaki işlemlerinin ardından Keşan Adliyesi'ne sevk edilen Doç. Dr. Muhammet U., eşi Doç. Dr. Esma U. ve organizatörlük yaptığı öne sürülen Mustafa D., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow