hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunus Paksoy, dün gece yaşanan saldırının detaylarını anlattı! ABD: İran'ın 70 İHA'sını düşürdük

    CNN TÜRK Vaşington Temsilcisi Yunus Paksoy, üst düzey ABD'li Beyaz Saray ve askeri yetkililerden İran'ın saldırılarına yönelik aldığı bilgileri aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yunus Paksoy'un açıklamaları şöyle:

    İsrail ve koalisyon ortakları saldırıların yüzde 99'unu imha etmeyi başardı. İsrail'de neredeyse hiçbir altyapı hasarı yok.

    Gökyüzünde 100'den fazla balistik füze olduğunu biliyorduk.

    Bu olaylar Bazı anlaşmazlıklarımız olsa da Amerika Birleşik Devletleri'nin İsrail'in yanında olduğunu ve onlara saldırıldığında onları savunmaya geçeceğimize dair hiçbir şüphenin olmadığını gösterdi.

    İran, İsrail'e ciddi zarar vermeyi amaçlıyordu ve bunu yapma misyonunu yerine getiremedi; bu, İsrail'in askeri üstünlüğünün bir kanıtıdır.

    İsrail'e yönelik 100'den fazla orta menzilli balistik füze, 30'dan fazla seyir füzesi ve 150'den fazla kamikaze İHA’sı gönderildi

    Doğu Akdeniz'de faaliyet gösteren USS Harley Burke ve USS Carney, saldırı sırasında İran'ın dört ila altı balistik füzesine saldırarak imha etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölgedeki ABD uçakları, İsrail'e doğru giden 70'ten fazla İran tek yönlü İHA'sını düşürdü.

    ABD Ordusuna ait Patriot füze bataryası, İsrail rotasında olduğu değerlendirilen Irak'ın Erbil kenti yakınlarında bir balistik füzeyi düşürdü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow