Zirve sanıklarına elektronik kelepçe

Adalet Bakanlığı, Zirve Yayınevi davasında tahliye olan sanıklardan 4'üne elektronik kelepçe uygulandığını, GSM hattı çekmeyen bölgede yaşayan diğer sanık için ise sabit telefon hattı üzerinden elektronik kelepçeninuygulanması için teknik çalışmanın sürdüğünü bildirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, uzun tutukluluk nedeniyle tahliye edilen 5 sanık hakkında mahkemece "konutta elektronik kelepçe" uygulamasına karar verildiği kaydedildi.
Elektronik kelepçenin sanıklardan 4'üne uygulandığı ifade edilen açıklamada, GSM hattı çekmeyen diğer sanık için ise sabit telefon hattı üzerinden elektronik kelepçenin uygulanması için teknik çalışmanın sürdüğü belirtildi.
Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davada tutuklu yargılanan Emre Günaydın, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım, uzun tutukluluk nedeniyle tahliye edilmişti.
Öldürülen Geske'nin eşine polis koruması
Öte yandan, öldürülen Tilman Geske’nin eşi Suzanna Geske, zanlıların tahliye edilmesinden dolayı tedirginlik duyduğunu açıklamıştı.
Malatya Emniyet Müdürlüğü’nün, Suzanna Geske’nin oturduğu bölgede güvenlik önlemlerini artırdığı öğrenildi. Ayrıca Suzanna Geske’ye bir bayan polis verilerek güvenliğinin sağlandığı kaydedildi.
Zirve davasında 5 sanığa tahliye
Protestan Kiliseler Derneği'nden Zirve tahliyelerine tepki
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Türkiye-İran sınırında son durum: Vatandaşların Türkiye'ye girişleri sürüyor
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Besim Dutlulu Kimdir? Besim Dutlulu Hangi Partiden, Nereli, Kaç Yaşında? Aksihar Belediye Başkanı Besim Dutlulu Ferdi Zeyrek'in Yerine Seçildi!
BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ SON DAKİKA: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?