Zonguldak'ta 130 madenci daha işten çıkarıldı

Zonguldak'ta, 'Torba Kanun' ile maliyetlerinin arttığı gerekçesiyle üretimi durduran 22 özel maden şirketinden biri daha 130 işçinin işine son verdi.
Maden sektöründe çalışan işçilere asgari ücretin iki katı ücret getiren, 6 aylık kıdeme sahip olma şartını kaldıran, yer altında haftalık çalışma saatlerini 45 saatten 36 saate indiren kanunun yürürlüğe girmesiyle üretimi durduran maden şirketleri, işçi çıkarmaya devam ediyor. Dün, Akkurt Madencilik Şirketi'nin 150 işçinin iş akitlerini sonlandırmasının ardından bugün de SFH Velioğlu Enerji Madencilik Şirketi, 130 işçinin işine son verdi. Madenciler, muhasebe tarafından çıkışları verildikten sonra eşyalarını toplayıp maden ocağından ayrıldı.
Şirketin ortaklarından 39 yaşındaki Suat Velioğlu, Torba Yasa ile maliyetlerinin neredeyse iki katı arttığını, bu yüzden üretimi durdurduklarını söyledi. Velioğlu, bakım ve onarımda çalışan az sayıda işçi ile maden ocağını bir süre daha ayakta tutmaya çalışacaklarını, şartlar değişirse işçileri tekrar geri çağırarak üretime geçeceklerini söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
MECLİS NE ZAMAN KAPANACAK? TBMM tatil tarihi 2025: TBMM tatili ne zaman başlıyor, hangi tarihte?
Sivas'ta vahşet: 2 kardeşin boğazı kesilerek öldürüldü! Şüpheli kişi gözaltına alındı
HABER... Mattia Ahmet Minguzzi cinayeti davasında duruşma 20 Haziran'a ertelendi
Erdoğan - Bahçeli görüşmesinin kodları! Abdulkadir Selvi yazdı