Zonguldak'ta boğazı kesilmiş çocuk cesedi

Zonguldak'ın Kozlu beldesinde evinden kaçırıldığı öne sürülen 3.5 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç, çuval içinde boğazı kesilmiş halde bulundu. Cinayeti çocuğun annesi ile annesinin sevgilisi olduğu iddia edilen kişinin işlemiş olabileceği şüphesi üzerinde duruluyor.
Zonguldak Valisi Erdal Ata, Kılıç Mahallesi'ndeki tek katlı evlerinde uyuduğu sırada kaçırılan ve bir süre sonra mahallede bir çöp konteynerinin yakınında çuvalda cesedi bulunan 3 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç'ın öldürülmesiyle ilgili olarak AA'ya yaptığı açıklamada, soruşturmayı etkileyecek bilgiler vermesinin doğru olmayacağını söyledi.
Olayla ilgili olarak kendisine en son 2 kişinin gözaltına alındığının bildirildiğini ifade eden Vali Ata, "Gözaltındaki kişilerin sorgulamaları yapılıyor. Olayla ilgili ipuçları var, onlar değerlendiriliyor. Yakın tarihte olay çözülecektir" dedi.
Ata, "Öldürülen çocuğun annesinin, yasak aşk yaşadığı iddia edilen sevgilisiyle birlikte kızının cinayetini işlediğine" yönelik iddialarla ilgili soruyu "Bizdeki bilgiler çok net değil. Şüpheler var ancak insanları töhmet altına bırakmamak lazım" diye yanıtladı.
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır da olayla ilgili her ihtimali değerlendirdiklerini, bundan dolayı geniş bilgi veremeyeceklerini bildirdi.
"Annenin sevgilisi olduğu iddia edilen kişiyle birlikte çocuğunu öldürmüş olabileceğine yönelik şüpheler var diyebilir miyiz" sorusu üzerine de Özbakır, "Evet, şüpheler var. Değerlendirmeye çalışıyoruz" dedi.
Özbakır, "Çocuğun kaçırıldığı yerde fidye istenmesine yönelik not bulunduğu doğru mu" sorusunu ise "Öyle bir not var ancak inandırıcılığına inanmıyoruz" diye cevaplandırdı.
Hüseyin Özbakır, notu annenin yazmış olma ihtimali var mı sorusuna da "O konuyu hızlı şekilde araştırıyoruz. Şu anda gözaltında 2 kişi var. Baba o saatlerde işte olduğundan serbest bırakıldı" diye konuştu.
Anne Ferdane Cinkılıç ile sevgilisi olduğu iddia edilen kişinin sorgusunun sürdürüldüğü bildirildi.
Olay
İddiaya göre, Kılıç Mahallesi'nde anne Ferdane, 3.5 yaşındaki kızı Sümeyye'yi odasında uyutarak Kılıç İlköğretim Okulu öğrencisi olan diğer kızı Şule'yi almak için okula gitti. Bir süre sonra eve dönen anne, kızının odasında olmadığını görünce polise haber verildi.
Olay yerine gelen polis, "Sümeyye'nin kaçırıldığı ve evin yakınındaki çöp konteynerine 5 bin YTL bırakılmazsa çocuğun öldürüleceği" yazan bir not buldu.
Bunun üzerine çevrede arama yapan polis ekipleri, evin yakınındaki çöp konteynerine 20-25 metre mesafede çuval içinde Sümeyye'nin boğazı kesilmiş haldeki cesedini buldu.
Kılıç Mahallesi'ndeki tek katlı evlerinde uyuduğu sırada kaçırılan ve bir süre sonra mahalledeki bir çöp konteynerinin yakınında çuvalda cesedi bulunan 3 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç'ın cenazesi, otopsinin ardından Zonguldak Atatürk Hastanesi morgundan alındı.
Çocuğun amcası Mehmet Cinkılıç, Sümeyye'nin cenazesinin minibüsle Ereğli ilçesine bağlı Sakallar köyüne getirilmesinin ardından, burada taziyeleri kabul etti. Amca Cinkılıç, "Caniler sana nasıl kıydı, gitti yavrumuz" diye ağlayarak, sinir krizi geçirdi.
Daha sonra köy mezarlığına götürülen Sümeyye Cinkılıç'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından 4 yıl önce doğum sırasında öldüğü bildirilen kız kardeşinin yanında toprağa verildi.
Emniyette ifade işlemleri devam eden çocuğun annesi Ferdane ve babası Ali Osman Cinkılıç, cenaze törenine katılamadı.
Cenazede, çocuğun yakınları, köylüler, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda maden işçisi olarak çalışan babanın iş arkadaşları hazır bulundu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Adapazarı'nda film gibi kovalamaca! Şehri ayağa kaldıran 6 saatlik direniş: Polise ateş açtı
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Darıca Belediyesi'nde intihar girişimi: Belediye Başkanı Bıyık yaralandı
Dikkat! Uzman isim 'evden çıkmayın' deyip uyardı: 'Aşırı' sıcak hava dalgası alarmı!
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı