Zonguldak'ta maden işçilerinin açlık grevi 10'ncu gününde

Zonguldak'ta 10 gündür açlık grevi yapan maden işçilerinin tehlikeli eylemi sürüyor. 19 işçi halen ağzı kontrollü patlatmayla kapatılan ocakta. İşçilerin eylemi sonlandırması için görüşmeler yapılıyor. Ancak madenciler talepleri karşılanana kadar eylemi sürdürmekte kararlı.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük ve beraberindekiler İşçilerin ailelerinin beklediği alana yürürken polis engeliyle karşılaştı.
Polis ile işçiler arasında çıkan arbedenin ardından grubun geçişine izin verildi.
Akşam saatlerinde de maden ocağı önüne kayyum heyeti geldi.
Heyetteki muhasebeci Polat Sezgün, eylem yapan işçilere maaşlarını parça parça ödemeyi teklif etti. Ve tepkiyle karşılaştı.
Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak da maden ocağına girip işçilerle görüştü.
Ancak işçiler alacaklarını, kıdem tazminatlarını ve devletten istedikleri iş garantisini alana kadar eylemi süreceklerini belirtti.
Muhasebeci Polat Sezgün, madende çalışan 9 işçiye kayyum tarafından sosyal yardım ile alacaklarının bir kısmının ödendiğini söyledi.
Maden ocağı önünde bekleyiş sürüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
YKS nedeniyle BUGÜN toplu taşıma ücretsiz mi? 21-22 Haziran 2025 toplu taşıma bedava mı? Otobüs, Metro, Metrobüs, Ankaray, İzban...
Phoenix Antik Kenti'nde 2500 Yıllık Gizem! Tarih gün yüzüne çıktı...