Zonguldak'ta önemli miktarda gaz rezervi

TÜBİTAK'ın yaptığı bir araştırma, Zonguldak taşkömürü havzasında, Türkiye'nin 20 yıllık gaz ihtiyacını karşılayabilecek kömür gazı rezervi bulunduğunu ortaya koydu.
TÜBİTAK Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Sedat İnan, petrol zengini olmayan Türkiye'de; petrol, doğalgaz ve kömür gazı araştırmalarına daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyledi.
İnan, Zonguldak taşkömür havzasında yaptıkları araştırmada, kömür varlığına bağlı olarak 300 ile 600 milyar metreküp arasında bir gaz potansiyeli tespit ettiklerini belirtti.
İnan, bu rezervin Türkiye'nin 20 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayabilecek büyüklükte olduğunu kaydetti.
Kömürden gaz üretiminin ABD'de 30 yıldır yapıldığını belirten Sedat İnan, "Kömür gazının kalitesi doğalgazla aynı, yıllık 7.5 milyar dolar doğalgaz ithalatımız olduğunu düşünürsek kömür gazının önemi de ortaya çıkmış olur" dedi.
İnan, gazın kömür ocaklarından çekilmesiyle grizu tehlikesinin de ortadan kalkacağını ifade etti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde yeni görüntü: Nasıl öldürdüğünü gülerek anlattı
Sokak ortasında vahşet! Bahar'ın katilinin ifadesi ortaya çıktı
Edirne'de "Kakava ateşi" yakıldı, binlerce kişi baharın gelişini böyle kutladı
Kanımız dondu: Sokak ortasında vahşet! Bahar’ı da soldurdular