hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1967 sınırı kalıcı barışı sağlar mı?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil herkesin vurgu yaptığı 1967 İsrail – Filistin sınırı bölgede kalıcı barışı sağlayabilir mi? CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fuat Tuncer ile 1967 sınırına dair merak edilenleri yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın gözü kritik noktada. Ardı ardına gelişmeler yaşanıyor. Tansiyon bir an olsun düşmüyor.

    Gerilim her geçen gün tırmanırken, dünya devletlerinden de açıklamalar geldi. Türkiye dahil olmak üzere birçok ülke itidal çağrısı yaptı. Bu çağrı yapılırken 1967 sınırı vurgusu da eksik olmadı.

    1967 sınırı kalıcı barışı sağlar mı

    Peki 1967 sınırı nedir? Liderler neden bu vurguyu yaptı?

    İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fuat Tuncer bu soruya, “BM Genel Kurulu’nun İsrail aleyhine çok kararı var ama ilk kez BM Güvenlik Konseyi 242 sayılı karar ile savaştan hemen önceki sınırlarına İsrail’in dönmesini, işgal ettiği bölgelerden çekilmeli. Mısır’dan Sina Yarımadası, Ürdün, Batı Şeria, Doğu Kudüs, Golant tepelerini almıştı. Ancak İsrail buralardan hiçbir zaman çekilmedi” şeklinde yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1967 sınırı kalıcı barışı sağlar mı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan iki devletli çözüm gerekli dedi. 1967 sınırı nihai barış için öneme sahip açıklaması yaptı. “İsrail ve Netanyahu bu sınırı kabul etmeyecek, 1967 sınırı ile günümüz arasında statü yaratma bir kendi kontrol ettiği yaşam alanı deyim yerindeyse açık hava hapishanesi uğratmak isteyecek asıl niyeti bu.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow