41 başkana 237 yıl hapis
İçişleri Bakanlığı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde haklarındaki terör suçları nedeniyle görevden uzaklaştırılan 94 belediye başkanından 41'ine toplam 237 yıl hapis cezası verildiğini duyurdu.
İçişleri Bakanlığı tarafından 31 Mart yerel seçimleri öncesinde haklarındaki terör suçları nedeniyle 94 belediye başkanı görevden uzaklaştırmış, yerlerine; valiler, vali yardımcıları ve kaymakamlar görevlendirmişti.
Terör suçları nedeniyle görevden uzaklaştırılanların 41'i hakkında terör ve teröre ilişkin suçlar kapsamında ilk derece mahkemesince toplam 237 yıl 237 ay 171 gün hapis cezası verildiği duyuruldu.
İçişleri bakanlığından yapılan açıklamada, 33'ünün Yargıtay ve istinafta temyiz sürecinin devam ettiği, 7 'si haklarında verilen cezaların kesinleştiği, 1'inin hayatını kaybetmesi nedeniyle ise dosyasının kapandığı belirtildi.
Görevden uzaklaştırılanların 52'sinin teröre ilişkin suçlardan ilk derece mahkemelerince yargılama süreçleri ise devam ediyor.
Terör suçları nedeniyle görevden uzaklaştırtılan 94 belediye başkanının 20'si halen tutuklu bulunuyor.
57'sinin tutuksuz olarak yargı süreci devam ediyor, 7'si hakkında adli kontrol şartı konuurken, 8' i hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.
Görevden uzaklaştırılanlardan bugüne kadar sadece 1'i berat etti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?