AB Afrika konusunda endişeli

KAYNAKCNN TÜRK

Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye'nin Afrika'da Avrupa'nın yerini aldığını ve bu durumun kendileri açısından rahatsız edici olduğunu dile getirdi. Borrell, Türkiye'nin Afrika'daki üslerine dikkat çekti. "Akdeniz'de hayal ettiğimiz bu değildi" dedi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

“Libya sahilinde, bir çizgi var. Donanma üsleri var, Avrupalı üsleri değil, Türk ve Rus üsleri var. Bizim Akdeniz'de hayal ettiğimiz durum bu değildi.”

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Afrika'da Avrupa Birliği'nin konumunu anlatırken Türkiye'nin varlığına dikkat çekti.

AB Afrika konusunda endişeli

Türkiye'nin, Afrika'da Avrupa'nın yerini aldığını ve bu durumun kendileri açısından rahatsız edici olduğunu dile getirdi.

“Sahel bölgesine baktığımızda artık biz yokuz, Ruslar var. Endişelenmemiz gerekiyor. Ben Brüksel’e geldiğimde Libya'da Fransızlar ve İtalyanlar vardı. Her zaman ortak çalışmıyorlardı, her zaman ahenk içinde değillerdi. Ama oradaydılar. Bugün Libya'da Avrupalılar yok. Sadece Türkler ve Ruslar var.”

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

AB Afrika konusunda endişeli

Borell'in ifadeleri son yıllarda Libya'da yaşanan siyasi ve askeri gelişmeler, Türkiye'nin ülkeye yönelik desteğini ve stratejik ortaklığını öne çıkardı. Ancak Borell, durumun AB açısından endişe yarattığının altını çizdi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow