hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AB: “Ukrayna'ya destek sebebi sevgi değil”

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, CNN International'a Ukrayna'ya verilen destek hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Ukrayna'yı sevdiğimiz için desteklemiyoruz" diyen Borrell, aksi takdirde ABD ve Avrupa'nın çıkarları çok zarar görecek" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bu sadece cömertlik meselesi değil, Ukraynalıları sevdiğimiz için onları desteklemiyoruz. Bu, bizim çıkarımıza."

    Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, CNN International'dan Christiane Amanpour'un sorularını cevapladı.

    AB: “Ukraynaya destek sebebi sevgi değil”

    "Rusya'nın bu savaşta kazanmasını göze alamayız." diyen Borrell ekledi: “Aksi takdirde ABD ve Avrupa'nın çıkarları çok zarar görecek. Bu sadece cömertlik meselesi değil, Ukraynalıları sevdiğimiz için onları desteklemiyoruz. Bu bizim çıkarımızadır. Bu aynı zamanda küresel bir oyuncu, güvenilir bir ortak ve müttefiklerin güvenlik sağlayıcısı olarak algılanması gereken ABD'nin de çıkarınadır. ABD'nin ek bütçeyi açması ve onaylaması için çağrıda bulunma nedenimiz bu."

    Moskova'daki terör saldırısının ardından Rusya, Ukrayna'yı suçladı. Ukrayna'ya dair herhangi bir iz olmadığını söyleyen ABD'nin ardından, Borrell de bu konuya değindi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AB: “Ukraynaya destek sebebi sevgi değil”

    "Sivillere yönelik bir terör saldırısı ne olursa olsun kınanmalıdır" diyen Borrell ekledi: "Elimde somut bir bilgi yok. Sadece yayınlananları biliyorum ama Ukrayna'yı bu terör saldırısıyla ilişkilendirmenin mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Ukraynalılar, Rus halkına karşı savaşmıyor. Kendilerini işgal eden bir orduya karşı savaşıyorlar. Bunun Ukraynalılarla bağlantılı olabileceğini düşünmüyorum. DEAŞ bu suçun sorumluluğunu üstleniyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow