Biden'dan Rusya'ya gözdağı: ABD, Almanya ve NATO hazır
Son dakika haberine göre; ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda NATO'nun karşılık vermeye hazır olduğunu söyledi.
Beyaz Saray'da Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile basın toplantısı gerçekleştiren Biden, "Rusya, Ukrayna'yı işgal ederse, bu tankların ve askerlerin Ukrayna sınırını geçmesi anlamına geliyor, Kuzey Akım 2 artık olmayacak, son vereceğiz." dedi. Biden, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda ABD, Almanya ve NATO harekete geçmeye hazır." ifadelerini kullandı.
KUZEY AKIM 2 PROJESİ
Kuzey Akım 2 gaz boru hattı, Rus gazını Baltık Denizi kıyısından başlayarak deniz boyunca Avrupa'ya taşıyacak olan bir projedir. ABD bu boru hattını Avrupa'nın enerji güvenliği açısından risk olarak görmüş ve ABD'nin Doğu Avrupa'daki Ukrayna ve diğer müttefiklerini ekonomik olarak zora sokacağını savunuyordu. Daha sonra Merkel ve Biden, Kuzey Akım 2 boru hattı projesi için anlaşmaya varmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD'de serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, Massachusetts eyaletine döndü: Komşuları evinin önünü çiçeklerle donattı...
Orta Doğu turu öncesi dikkat çeken iddialar: Trump Filistin’i mi tanıyacak?
Papa Leo'nun şifreleri: Kırmızı yelek mesaj mı?
SON DAKİKA... Gerilim had safhada! Hindistan 3 havalimanını vurdu: Pakistan füzelerle karşılık verdi
-
Hindistan, Pakistan! Nüfus oranları açıklandı! İşte Dünyanın en kalabalık ülkesi! Dünya haritası ülkeler!