ABD Başkanı Biden'dan yazar grevine destek
Hollywood yapımlarını kaleme alan yazarlar, 15 yılın ardından milyar dolarlara mal olması beklenen grevini günlerdir sürdürüyor. Greve Amerikan Başkanı Joe Biden destek verdi. Biden, “Yazarların bir an önce adil ücret almasını diliyorum” dedi.
ABD Başkanı Joe Biden'dan Hollywood’da greve giden yazarlara destek geldi. Biden, Beyaz Saray'da film gecesi düzenleyerek "Amerikalı Çinli" filminin gösterimine ev sahipliği yaptı.
ABD Başkanı Joe Biden film gösterimi öncesinde bir haftayı geride bırakan Hollywood yazarlarının grevine değinerek “Bu Amerika endüstrisi için gerçekten önemli ve yazarlara ihtiyacımız var” dedi.
11 bin 500 üyeli Amerikan Yazarlar Birliği, stüdyo şirketleri ile yapılan ücret görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından 15 yıl sonra ilk kez greve gitmişti. 2007'de yazarların düzenlediği 100 günlük grev yaklaşık 2 milyar dolara mal olmuştu.
Yıllık dizi ve film üretiminde hızlı artışın yaşandığı son yıllarda senaristler, daha zor şartlar altında çalıştıklarını ve bunun karşılığında daha az ücret aldıklarını söylüyor. Yazarların grevinin başladığı günden bu yana, bazı dijital platform dizileri ve talk şov programları ertelendi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Putin düğmeye bastı: KGB 2.0
Hindistan, Pakistan! Nüfus oranları açıklandı! İşte Dünyanın en kalabalık ülkesi! Dünya haritası ülkeler!
Almanya'da 60'tan fazla kentte aşırı sağcı AfD karşıtı gösteri
Çözülmeyi Bekleyen Sır: Uzayın Derinliklerinde Gizemli Patlamalar! Bilim İnsanlarını Şaşırttı...
ABD'de serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, Massachusetts eyaletine döndü: Komşuları evinin önünü çiçeklerle donattı...