ABD Başkanı Trump, ''kömür'' kararnamesini imzaladı
ABD Başkanı Donald Trump, imzaladığı yeni başkanlık kararnameleriyle kömür üretimini artırmayı hedefliyor. Beyaz Saray’da, çoğunluğu erkek olan ve baret giyen yaklaşık otuz kömür madencisinin önünde konuşan Trump, “Terk edilmiş bir sektörü geri getiriyoruz. Madencileri yeniden işe alacağız” dedi.
TRUMP KÖMÜR ÜRETİMİNİ ARTIRIYOR
ABD Başkanı Donald Trump, bu kez de kömür üretimini artırmayı amaçlıyor. Trump Beyaz Saray’da buna yönelik yeni başkanlık kararnameleri imzaladı. Yanında yaklaşık otuz kömür madencisi vardı.
ABD Başkanı, "Joe Biden'ın güzel, temiz kömüre karşı savaşını bir kez ve herkes için sonlandırıyoruz. Sadece Biden değildi, Obama ve diğerleri de öyleydi. Ama tam tersini yapıyoruz ve kapatılan tüm bu tesisler, yeterince modernlerse açılacak ya da yıkılıp yerine yenileri inşa edilecek ve madencileri tekrar işe koyacağız." ifadelerini kullandı.
"TERK EDİLMİŞ BİR SEKTÖRÜ GERİ GETİRİYORUZ"
Kararnamelerin hemen ardından, Enerji Bakanlığı yeni kömür teknolojileri de dahil olmak üzere projeler için 200 milyar dolarlık kredi fonunu kullanıma açtı. Bu krediler, önceki yönetimlerde nadiren kömür santrallerinde karbon yakalama teknolojileri için kullanılmıştı. Trump ayrıca, federal arazilerde yeni kömür çıkarma haklarının durdurulmasına yönelik moratoryumun sona erdiğini de duyurdu.
Ancak, ucuz yakıtlar ve çevre düzenlemeleri nedeniyle son yıllarda yüzlerce kömür santralinin kapanmış olması, artan üretimin ne kadar talep göreceği konusunda soru işaretleri doğuruyor.
Kömür, yakıldığında en fazla karbondioksit salan fosil yakıt olmasıyla biliniyor. Ayrıca akciğer ve kalp hastalıklarıyla ilişkilendirilen zararlı maddeler de yayıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?