hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Gazze'ye çökmeye mi hazırlanıyor?

    KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com

    İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliam sürerken diğer yandan Amerika'nın muhtemel Başkan adayı Trump'ın damadı Jared Kushner'den Gazze ile ilgili korkunç bir açıklama geldi. Kushner yaptığı açıklamada, Gazze sahillerinin çok değerli olduğunu ve kesinlikle değerlendirilmesi gerektiğini, Gazzeli sivillerin ise Mısır’a ya da Necef Çölü’ne yerleştirilmesi gerektiğini söyledi. Detayları CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir yanda İsrail’in Gazze’ye uyguladığı soykırım diğer yanda ABD’den gelen kafa karıştırıcı açıklamalar. Son olarak ABD Başkan adaylarından Donald Trump’ın damadı Jared Kushner Gazze sahillerinin çok değerli olduğunu, muhakkak değerlendirilmesi gerektiğini ve Filistinlilerin ise Mısır’a ya da Necef Çölü’ne yerleştirilmesi gerektiğini söyledi. CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy detayları CNN TÜRK canlı yayınında aktardı.

    Yunus Paksoy’un ifadeleri şu şekilde;

    Kushner’ın aslında çok da yazılmayan, açık açık konuşulmayan bir şeyi söylemesi insanlar arasında bir infiale sebep oldu. Çünkü herkesin aklında şu vardı; İsrail’in ve ABD’nin asıl planı Gazze topraklarına çökmek, Gazze’nin doğal kaynaklarına çökmek ve orayı ilhak etmek. Tabi insanlar bunları teori olarak söylüyordu. Jared Kushner bunu açık açık söylemiş oldu.

    DIŞ POLİTİKA BAŞDANIŞMANIYDI

    Kushner’in önemi sadece Trump’ın damadı olması değil aynı zamanda başkanlığı döneminde en önde gelen dış politika başdanışmanlarından biriydi. Beyaz Saray’da üst düzey bir yetkiliydi. Geçtiğimiz ay Harvard Üniversitesi’nde bir söyleşiye katılıyor ama bunun görüntüleri daha dün ortaya çıkıyor tabi tüm dünyada haberleştiriliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Gazzeye çökmeye mi hazırlanıyor

    'GAZZE SAHİLLERİ DEĞERLENDİRİLMELİ'

    Diyor ki; ‘Gazze’den geriye zaten pek bir şey kaldığını sanmıyorum. Gazze’nin sahil kesimindeki mülkler eğer insanlar geçim kaynakları oluşturmaya odaklanırsa çok değerli olabilir. Orada talihsiz bir durum var ama İsrail’in bakış açısına göre insanları dışarı çıkarmak ve sonra temizlemek için elimden gelen yapardım diye düşünüyorum. Ayrıca sivilleri Refah’tan da çıkarmak lazım ve onları Mısır ya da Necef Çölü’ne göndermek lazım. Bu da doğru diplomasi ile mümkün olabilir’ dedi Jared Kushner. Tabi bu çok eleştirildi. Açık açık burada bir etnik temizlik yapılması gerektiğini, Gazze’nin tüm topraklarına çökülmesi gerektiğini söylüyor. Bu kadar tepki çektikten sonra bir açıklama yaptı X platformunda ve ‘Söylediklerimin arkasında duruyorum ve durumun yalnızca uluslararası toplumun ve liderlerin Hamas’tan hesap sormaya başladığında iyileşeceğini düşünüyorum’ dedi.  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow