ABD ile Suriye^de işbirliği
"ABD ile önce El Bab'da hemen arkasından da Rakka'da işbirliği". Dün gerçekleşen Erdoğan-Trump görüşmesinden çıkan karar bu. Peki o işbirliği nasıl gerçekleşecek? Hem Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın hem de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ankara'nın sunduğu ve Trump'ın olumlu yaklaştığı öneriyi anlattı. Kalın, Gülen'in iadesi konusunda da önemli bilgiler paylaştı.
Erdoğan-Trump görüşmesinde iki liderin mutabık kaldığı konular arasında en dikkat çekeni El Bab ve Rakka'da iki ülkenin birlikte hareket etme kararı almasıydı. Peki ABD YPG'ye desteği kesecek mi?
Ankara'nın önerisi şöyle; şu an şehir içinde mücadelenin sürdüğü El Bab'ın tamamen DEAŞ'tan temizlenmesinin ardından bölgedeki ÖSO güçlerinin, ABD öncülüğündeki koalisyonunda desteği ile Rakka'yı ele geçirmesi. NTV'ye konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın ifadesine göre, Trump bu öneriye olumlu yaklaştı.
Kalın'ın ifadesine göre, Trump güvenli bölge konusunda da olumlu mesajlar verdi. Erdoğan Trump görüşmesinde ele alınan bir diğer kritik başlık da Gülen'in iadesiydi.
Ankara'nın "Hukuki süreç devam ederken bazı idari kararlar alınabilir" önerisi de olumlu karşılık buldu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İsrail Saldırılarının Ardından Tahran: Nükleer Bilim İnsanlarının Vurulduğu Binalar Görüntülendi!
NATO Zirvesi’nde dikkat çeken o kare: Fotoğrafta 5 kadın daha var ama o hepsini gölgede bıraktı!
ABD, İran'ın nükleer kapasitesini 'yok etti' mi? İstihbarat raporu Trump’ın iddiaları desteklemiyor
12. gün kaosu! Füzelerin gölgesinde neler oldu?
İsrail, İran, Çin... Trump'tan açıklamalar peş peşe geldi: Tepkisini küfür ederek dile getirdi!