hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD kendini temize mi çıkarmak istiyor?

    KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com

    Rusya Devlet Başkanı Putin, 140 kişinin öldüğü Moskova saldırısının arkasında Amerika olduğunu açıklamıştı. Beyaz Saray Sözcüsü Kirby konuştu. Rusya'yı, terör tehdidine karşın 2 kez uyardıklarını söyledi. Saldırıdan DEAŞ'ın sorumlu olduğunu da yineledi. Detayları CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya’da 140 kişinin öldüğü konser saldırısının ardından Rus yönetimi saldırının DEAŞ tarafından planlanıp gerçekleştirildiğine tam anlamıyla ikna olmuyor. Rusya saldırının arka planında Batı’nın olabileceği yönündeki şüpheleri dile getirmeye devam ediyor. ABD ise Rusya’yı saldırılar konusunda uzunca bir süredir uyardığını ifade ediyor. Peki ABD bu açıklamalarıyla kendini temize mi çıkarmak istiyor? CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy detayları CNN TÜRK canlı yayınında aktardı.

    Yunus Paksoy’un ifadeleri şu şekilde;

    John Kirby dün basın toplantısında söze çok sert girdi. Özellikle saldırının gerçekleştiği günden bu yana Rus hükümeti ABD’yi sorumlu tutuyor. Burada ABD’nin bizim ve Ukrayna’nın bir dahli yok demesine rağmen. Kirby, ‘gördüğümüz saçmalıklara ve propagandaya yanıt vermek istiyorum’ dedi. Kremlin’den ve Rus hükümetinden ABD yönetimine gelen, 7 Mart’ta Rus güvenlik servislerine aynı gün Moskova’daki kalabalıklara ve konserlere yönelik terör tehdidi konusunda açık ve net detaylı bir yazılı uyarıda bulundu. Bu daha önce kullanılmış olan yerleşik iletişim kanalları aracılığıyla yapıldı dedi. Çünkü şöyle denilmişti, acaba üstünkörü bir bilgi mi verildi diye.

    ABD kendini temize mi çıkarmak istiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "AÇIK VE NET BİLGİ VERDİK"

    Beyaz Saray Sözcüsü, açık ve net yazılı bilgi verdik dedi. ABD ayrıca 8 Mart’ta ABD vatandaşlarının Moskova’daki kalabalık alanlardan ve konserlerden kaçınmaları konusunda bir kamu tavsiyesi yayınladı. Bunun yapılma sebebi de ABD’nin uyarma görevini ciddiye almasıdır. Burada uyarma görevini tırnak içine alalım çünkü ABD’nin böyle bir politikası olduğunu söylüyorlar. Dost ya da düşman ülke olsun, şayet CIA spesifik bir terör istihbaratı alırsa bunu ülkeleri uyarma gibi bir devlet politikaları var. Kirby şöyle devam etti; ‘nihayet konser saldırısının tüm sorumluluğu DEAŞ’a aittir’ dedi. Terörle mücadele konusunda iki ülke arasında normal bilgi iletişimi kanalları aracılığıyla Eylül 2023’ten bu yana Rusya’ya çeşitli tehditlere ilişkin düzenli olarak uyarılarda bulunuyor. Bu da gerçekten çok ilginç. Kremlin çıkıp buna yalan, hayır yok böyle bir şey diyebilir mi? Çünkü Beyaz Saray bu noktada sadece bu saldırıyla ilgili değil eylül aynından bu yana birçok saldırıyla ilgili Moskova’yı uyardık diyorlar. Çünkü bu 7 Mart’taki istihbaratlararası uyarıdan sonra Putin 19 Mart’ta çıkıp bunlar Batı’nın dezenformasyonudur, bunlar provokasyondur, halkımızı korkutmaya çalışıyorlar. Böyle bir şey yok demişti. Ve birkaç gün sonra da ABD’nin uyardığı gibi konser katliamı gerçekleşmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD kendini temize mi çıkarmak istiyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow