ABD sıcaktan kavruldu
Aşırı sıcaklardan Amerika Birleşik Devletleri de nasibini aldı. Özellikle başkent Washington DC ve elektrik kesintilerinin sürdüğü New York'ta haftasonu ölçülen sıcaklık 37, hissedilen sıcaklık ise 43 dereceyi buldu. Kent sakinleri serinlemek için çareler aradı.
Hissedilen hava sıcaklığı 43 dereceye ulaşınca kimi şemsiyesini elinden bırakmadı, kimi de dondurma ve soğuk içeceklerden medet umdu. Pek çok kişi ise havuzlara akın etti.
Görüntüler son bir kaç gündür aşırı sıcaklarla kavrulan Amerika Birleşik Devletleri'nden, başkent Washington DC ve New York'tan.
Kent sakinleri sıcağın etkilerinden korunmak için farklı farklı yöntemlere başvurdu.
Haftasonu sıcaklık rekorunun kırıldığı New York'ta sokaklar boştu. Yaklaşık 2 hafta önce başlayan elektrik kesintisi de Brooklyn ve Queens bölgelerinde devam etti. En az 47 bin kişi kesintiden olumsuz etkilendi.
Washington DC'de ise, yüzme havuzları ve milli dondurma günü kutlamaları, kent sakinlerine biraz olsun serinleme imkanı tanıdı.
Bölgede hava sıcaklığının düşeceği ve yerini gök gürültülü fırtınaya bırakacağı duyuruldu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?
ABD sabah akşam bunu tartışıyor: 100 ADAM 1 GORİLİ DÖVEBİLİR Mİ?
Füzeler ateşlendi, Kim Jong-un izledi! Yeni savaş gemisinden test atışı yapıldı: Donanmaya ‘nükleer’ talimat…
Trump'tan ikinci başkanlık dönemine ilişkin açıklama: 100 günde 100 yılın en köklü değişimini gerçekleştirdik!
İspanya ve Portekiz'deki elektrik kesintisinin nedeni ne? İşte öne çıkan 4 senaryo...