hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD, Ukrayna'yı gözden mi çıkardı?

    KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com Muhabiri

    Savaşların faturası çocuklara kesiliyor dedik. Ukrayna'daki çocuklar da büyük yer tutuyor istatistiklerde. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 2 yıldır devam ediyor. Bu süreçte ABD, Ukrayna'dan desteğini esirgemedi ancak geçtiğimiz günlerde Temsilciler Meclisi, Senato’dan geçen Ukrayna’ya yardım paketini engelledi. Peki bu ne anlama geliyor? Detayları CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy anlattı. Mutlu Doğan Akbaş’ın haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya ile Ukrayna arasında 2 yıldır devam eden savaşta ABD’nin Ukrayna’ya verdiği destek devam etse de son olarak Senato’dan geçen Ukrayna’ya yardım paketi, Temsilciler Meclisi tarafından engellendi. Peki bu durum ne anlama geliyor? Biden’ın bu engellemeye tepkisi ne oldu? CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy detayları anlattı.

    Yunus Paksoy’un ifadeleri şu şekilde;

    Geçtiğimiz yıldan bu yana aslında biz Amerikan halkında, Ukrayna tarafına gönderilen bu yardımlar nedeniyle bir yorgunluk, bıkkınlık görüyorduk. Özellikle Cumhuriyetçi taban artık ‘bu bizim savaşımız değil, niye hala bu paraları yolluyoruz?’ diye sitem etmeye başlamıştı.

    ABD, Ukraynayı gözden mi çıkardı

    "ABD'DE CUMHURİYETÇİLER EKONOMİK ŞARTLARINI BU YARDIMLARA BAĞLIYOR"

    Tabi burada ABD’de özellikle Cumhuriyetçi tabanın ekonomik şartlarındaki zorlaşmayı da gösterebiliriz. Çünkü insanlar yaşam şartları zorlaştıkça, enflasyonla uğraştıkça Ukrayna’ya gönderilen onlarca milyar doları kendi ceplerinden çıkmış gibi görüyorlar. Her ne kadar Beyaz Saray ve Pentagon veya NATO anlatmaya çalışsa da ‘Bakın bu paralar geri dönüyor, ABD savunma sanayi şirketlerine gidiyor, ABD’de harcanıyor’ dese de bu, insanları çok da ikna etmiyor. Çünkü onlar için ‘bizim cebimizden çıkıyor, savunma sanayi şirketlerinin cebine giriyor’ gibi bir mantık var. Ondan dolayı Başkan Biden’ın İsrail yardımıyla Ukrayna yardımını, Tayvan yardımıyla birleştirip 105 milyar dolarlık bir paket talebi ekim ayındaydı. 4 aylık bir süre geçti üzerinden. Ve bu 4 aylık süreçte üzerinde bir türlü anlaşılamadı. Bunun çeşitli şekilde içinde değişiklikler yapıldı ancak hiçbir şekilde Temsilciler Meclisi ki Cumhuriyetçiler tarafından kontrol ediliyor. Buna yanaşmadı. O zaman dedi ki Senato’daki Demokratlar ‘Tamam, sadece Ukrayna, İsrail, Tayvan yardımlarını geçirelim’ dediler. Ve 95 milyar dolarlık bir paket geçirdiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAŞKAN BIDEN'IN İSYANI

    Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson bunu da oylamaya sunmayacağını söyleyince artık Başkan Biden’ın öfkesi doldu taştı ve geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada bağırdı Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri ve ‘Nasıl 2 hafta tatile çıkarsınız? Aman Allah’ım bu korkunç bir şey. Artık ABD’nin müttefiklerine sahip çıkmadığı endişeleri dünyada yayılıyor. Ne yapıyorsunuz ne düşünüyorsunuz iki hafta tatile çıkarken?’ diye bağırdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow