ABD ve Filipinler’den dev tatbikat
ABD ve Filipinler’in en büyük" ortak askeri tatbikatı sürüyor. Tatbikatlardan paylaşılan son görüntülerde iki ordunun bir düşman gemisini roketlerle vurduğu ve topçu atışı talimi yaptığı anlara yer verildi. Yetkililer, “İttifakımız hayatta ve sürekli kendimizi sınıyoruz” mesajı verdi.
Ukrayna'da Rus Ordusu’nun korkulu rüyası haline gelen Amerikan HIMARS roketatar sistemleri, bu sefer Filipinler semalarında ateşlendi. ABD ve Filipinler günlerdir süren askeri tatbikatlarından yeni görüntüler paylaştı.
Görüntülerde iki ordunun, Filipinler kara sularına giren bir düşman gemisine yönelik saldırı talimlerine yer verildi. Tatbikatta HIMARS sisteminin yanı sıra, son model Amerikan obüsleri ve Osprey gibi hava araçları da kullanıldı.
Yetkililer, tatbikatın ABD-Filipinler ittifakının "hayatta olduğu" mesajını verdiğini vurguladı ve “Burada vermek istediğimiz mesaj ittifakın hayatta olduğu ve hep kendimizi sınadığımız. Her tatbikat bir öncekinden daha zorlu ve karmaşık olacak. Her seferinde farklı şeyler göreceksiniz.” ifadeleri kullanıldı.
"Balikatan" adlı tatbikatların 30 yıllık bir geçmişi var. Ancak iki ordunun müşterek talimleri bu yıl, daha önce hiç olmadığı kadar kapsamlı bir şekilde yürütülüyor. Çin'e karşı gövde gösterisi niteliğindeki tatbikata ABD’den 12 bin 200, Filipinler’den 5 bin 400, Avustralya'dan ise 111 asker katılıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD'de serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, Massachusetts eyaletine döndü: Komşuları evinin önünü çiçeklerle donattı...
Orta Doğu turu öncesi dikkat çeken iddialar: Trump Filistin’i mi tanıyacak?
Papa Leo'nun şifreleri: Kırmızı yelek mesaj mı?
SON DAKİKA... Gerilim had safhada! Hindistan 3 havalimanını vurdu: Pakistan füzelerle karşılık verdi
Hindistan, Pakistan! Nüfus oranları açıklandı! İşte Dünyanın en kalabalık ülkesi! Dünya haritası ülkeler!