hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD’deki gemi kazasının maliyetini kim ödeyecek?

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD'de yük gemisinin çarpmasıyla yıkılan 2,5 kilometrelik köprünün yeniden yapımı ne kadara mal olacak? Köprü yıkıldığı için kim ne kadar tazminat ödeyecek? Soruların yanıtı haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2 çocuk babası Yasir 26 yaşındaydı, Honduras'tan ABD'ye göçmüştü. Onun gibi 5 işçi daha Baltimore'daki köprünün yıkılmasında düşerek yaşamını yitirdi. Şimdi onlar için adalet isteyen ve tazminat bekleyen aileler "kim sorumlu? "diye soruyor.

    Ailelere tazminat ödenecek, ancak yalnız kayıpların aileleri değil. Maryland yetkililerinin de bir sorumlu bulmaya ihtiyacı var. Çünkü köprüde çalışanlar bir süreliğine işsiz kalacak. Bu sürede eyalet onlara maaş ödemeye devam edecek. Kanaldan geçen gemilerden alınan ücretler alınamayacak.

    ABD’deki gemi kazasının maliyetini kim ödeyecek

    ABD Başkanı Joe Biden, nehirdeki enkazın kaldırılması için 60 milyon dolarlık bir bütçeyi acil olarak onayladı. Köprünün yeniden yapılma maliyetinin ise en az 1,2 milyar dolar tutması bekleniyor. Köprünün yıkılmasından gemi sahipleri sorumlu. Şirketin gemi sigortacıları tüm maliyetleri göz önüne alarak 3 milyar dolara kadar bir bütçe belirleyebilecek.

    Ancak yük gemisi Dali'nin sahipleri, tazminata karşı Titanik'te de kullanılan tüzükten yararlanabilir. Kazanın ardından gemisinin değerinin azaldığını gerekçe göstererek ödeyeceği tazminatı azaltabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD’deki gemi kazasının maliyetini kim ödeyecek

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow