ABD’deki Türk pizzacıdan deprem bölgesine yardım eli
New York’ta pizza dükkânı açan Hakkı Akdeniz, Türkiye'yi sarsan deprem felaketinin ardından harekete geçti. 22 bin dolarlık yardım toplayan pizzacı, yaptıklarını yeterli bulmayınca, depremzedelere yemek pişirmek için afet bölgesine doğru yola çıktı.
“Telefon çaldıkça, çaldı. Annemi belki 30 kez aramışımdır. Fiziksel olarak iyiler ama psikolojik olarak değiller. Bu çok korkunç ve çok zor.” Türkiye'den ABD'ye taşınarak, New York'ta pizzacı açan Hakkı Akdeniz, Kahramanmaraş'ı sarsan depreme felaketini duyduğu anı böyle dile getirdi.
Akdeniz'in ailesi, deprem korkusu yaşayan yüzbinlerce kişiden sadece biriydi. Hatay’da yaşayan ailesi, şanslı olanlardandı. Evleri küçük hasarlar alsa da yıkılmadı. Erkek kardeşi ve yeğenleri sıyrık bile almadan depremden kurtuldu.
Akdeniz, ailesi kurtulsa bile, depremde zarar görenleri unutmadı. İlk günden bu yana yardım kampanyası düzenleyerek, 22 bin dolar toplamayı başardı. Kampanyanın yanı sıra, iş yerinin 1 haftalık kazancını da bağışladı. Ancak yaptıklarını yeterli bulmayan isim, şimdi bölgeye giderek çabalarını arttıracak.
Türkiye'ye bir yardım eli de ABD'li Wells Fargo bankasından geldi. 12 bin ATM’si bulunan banka, para çekmek isteyen müşterilerine "Türkiye'de depremden etkilenenlere bağış yapabilirsiniz" seçeneği sundu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran füzeleri yağarken, İsrail'de öfke yaratan açıklama: Netanyahu'nun ödediği 'ağır bedel' oğlunun düğününü ertelemekmiş
Trump’a oy verenlere “ABD, İran-İsrail savaşına dahil olmalı mı?” sorusu yöneltildi: İşte anket sonuçları…
Rusya'dan Hamaney Uyarısı: “Pandora’nın Kutusu Açılır”
Rusya’dan uyarı: ÇERNOBİL benzeri felakete yol açabilir! İran’da ‘Buşehr’ endişesi…
'Sığınak avcısı' bomba gündemde: İran'ın 'nükleer kalbi' Fordo'yu yıkabilecek güçte mi?