hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD’den İsrail-İran diplomasisi: 24-48 saat içerisinde saldırabilirler!

    Amerikan basınında yer alan haberde, henüz nihai karara varılmasa da İran’ın 24 ile 48 saat içerisinde İsrail’e saldırmasının beklendiği bilgisi verildi. Ayrıca İsrail'deki ABD Büyükelçiliği bir uyarı mesajı yayınlayarak ülkedeki çalışanlarını uyardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın endişe içinde takip ettiği 'İran İsrail’i vuracak mı?' gerilimi ile ilgili Amerikan basınından yeni bir iddia geldi. 

    Wall Street Journal'ın yayınladığı habere göre, İran önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde İsrail’e yönelik bir saldırı gerçekleşebilir. Haberde verilen bilgiye göre, bu saldırı İsrail’in güney veya kuzey bölgelerini hedef alabilir.

    Ancak gazeteye göre, İranlı liderlere yakın bir kaynak saldırı planlarının tartışılmasına rağmen henüz nihai bir karara varılmadığını söyledi.

    İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in danışmanlarından biri de "Saldırı planları dini liderin önünde ve o hala siyasi riski değerlendiriyor" dedi.

    Konuya dair İsrail’deki ABD Büyükelçiliği'nden de bir uyarı geldi. Yazılı bir uyarı paylaşan büyükelçilik, ülkedeki çalışanlarına merkezi noktalarının dışına çıkmamaları konusunda dikkat etmelerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller’da İran’a karşı İsrail’e tam destek verdiklerini yineledi ve "Gerilimden dolayı endişeliyiz" dedi.

    Matthew Miller, "Ortadoğu’da gerilimin tırmanmasından endişe duymaya devam ediyoruz. Bu, 7 Ekim saldırılarından bu yana hafifletmek ve kontrol altına almak için çalıştığımız bir şey ve özellikle İran’ın son günlerde İsrail devletine ve İsrail halkına yönelik yaptığı tehditler hakkında endişeliyiz" ifadelerini kullandı.

    Sözcüsü Miller, İran ile İsrail arasındaki gerginliğe dair Türkiye de dahil diğer ülkelerle de iletişimde olduklarını vurguladı.

    Matthew Miller, "Bakan Blinken, son 24 saat içinde aralarında Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ve Suudi Dışişleri Bakanı Faysal Bin Farhan'ın da bulunduğu yabancı mevkidaşlarına, gerilimi artırmanın kimsenin çıkarına olmadığını ve ülkelerin İran’ı gerilimi artırmamaya çağırması gerektiğini açıkça ifade etmek üzere bir dizi diplomatik görüşme yaptı" sözlerine yer verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow