hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'den İsrail'e 26 milyar dolar yolda

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD'de İsrail ve Ukrayna'ya destek tartışması, Temsilciler Meclisi ve Senato arasında sürüyor. Bu kez Temsilciler Meclisi'nden yeni bir tasarı önerildi. Bu tasarıyla Ukrayna'ya 61, İsrail'e 26 milyar dolar destek paketi öngörüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BM FİLİSTİN AJANSI'NA DESTEK TAMAMEN KESİLECEK

    ABD'de Ukrayna ve İsrail'e yardım tartışması sürüyor. Son olarak demokratların çoğunlukta olduğu Senato'dan geçen ama Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi'nden geçemeyen teklifin ardından yeni bir yardım paketi ön görüldü. Yeni paket Filistinlileri destekleyen Birleşmiş Milletler Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na fon gönderilmesini yasaklayacak. İsrail'e ise milyarlarca dolar destek sağlayacak.

    İSRAİL'E YENİ BİR YARDIM PAKETİ ÖN GÖRÜLÜYOR

    Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi Başkanı Mike Johnson teklifi sundu. Ancak partisinden hemen itiraz sesleri yükseldi. Johnson'ın önerdiği paket, Ukrayna'ya 61, İsrail'e 26 milyar dolarlık destek içeriyor. Pakette İsrail'in demir kubbe ve diğer füze savunma sistemleri için milyarlarca dolar yardım da bulunuyor. Ayrıca İsrail'e sağlanan savunma malzemeleri ve hizmetlerinin ikmali ve gelişmiş silah sistemleri için de fon ayrılıyor. Ancak Cumhuriyetçiler İsrail'e yardım edilirken, Ukrayna'ya edilmemesi gerektiğini savunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oylamanın cumartesi yapılması bekleniyor. Ancak bazı Cumhuriyetçiler, öneriyi kabul etmeyeceklerini hatta meclis başkanının istifasını isteyeceklerini söylüyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow