hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD’den Navalny’nin ölümüne tepki

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya'da cezaevinde bulunduğu sırada şüpheli şekilde ölen muhalif lider Aleksei Navalny'nin ölümüne ABD'den de tepkiler yükseldi. Başkan Joe Biden, Rus muhalif liderin ölümünden Rusya Devlet Başkanı Putin'i sorumlu tuttu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz ancak Navalny'nin ölümünde Putin ve eşkıyalarının parmağı olduğu kesin. Kelimenin tam anlamıyla, haberlere hem şaşırmadım hem de öfkelendim.” ABD Başkanı Joe Biden, Rus muhalif lider Aleksei Navalny'nin ölümüne böyle tepki gösterdi. Dünyanın, Rusya'da olan bitenin Putin'in işi olduğuna inandığını kaydetti.

    ABD’den Navalny’nin ölümüne tepki

    Başkan Yardımcısı Kamala Harris ise Navalny'nin eşi ile Almanya'daydı. Ölüm haberine "Putin'in gaddarlığı" dedi. “Eğer doğrulanırsa bu, Putin'in vahşetinin bir başka işareti olacaktır.”

    ABD’den Navalny’nin ölümüne tepki

    Yalnızca ABD değil, Birleşmiş Milletler de tepki gösterdi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres sosyal medyadan bir paylaşım yaparak güvenilir ve şeffaf bir soruşturulma yürütülmesini istedi. BM Sözcüsü Stephane Dujarric de Guterres'in tepkisini duyurdu. “Genel Sekreter, muhalif Aleksei Navalny'nin gözaltında öldüğü haberi karşısında şok oldu. Genel Sekreter, bay Navalny'nin ailesine başsağlığı diliyor, bay Navalny'nin gözaltında öldüğü söylenen koşullara ilişkin tam, güvenilir ve şeffaf bir soruşturma çağrısında bulunuyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow