hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD’den Rusya’ya yeni yaptırımlar

    ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna-Rusya savaşı ikinci yılını geride bırakırken, Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlarını açıkladı. Rusya'yı hedef alan 500'den fazla yeni yaptırım uygulayacağını söyleyen Biden, bu yaptırımlarla Putin’in ağır bir bedel ödemesini sağlayacağını" savundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'nın Ukrayna’yı işgali 2. yılı dolarken ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'ın internet sitesi üzerinden yazılı bir açıklama yaparak yeni yaptırımlarını duyurdu.

    Rusya'ya yönelik 500 yeni yaptırım uygulayacaklarını belirten Biden, "Putin'in yol açtığı ölüm ve yıkımın bedelini ödememesi durumunda buna devam edeceğini" kaydetti.

    Biden ayrıca, Rusya’ya destek sağladıkları gerekçesiyle yaklaşık 100 kuruluşa yeni ihracat kısıtlamaları getireceğini belirtti ve Rusya'nın enerji gelirlerini daha da azaltmak için harekete geçeceğini ekledi.

    ABD Başkanı Biden, yaptırımların Rusya’yı savaştan ve Muhalif Lider Navalni'nin ölümünden sorumlu tutmayı amaçladığını dile getirdi.

    Bu nedenle de yaptırımların, Navalni'nin hapsedilmesiyle bağlantılı kişilerin yanı sıra Rusya'nın finans sektörünü, savunma sanayisini, tedarik ağlarını da hedef aldığını aktardı.

    Yaptırımlara ek olarak Biden, ekibine, dünya genelinde sivil toplum, bağımsız medya ve demokrasi için mücadele edenlere verilen desteği güçlendirme talimatı verdiğini de duyurdu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow