hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'li Doktor: Gazze'de altyapı yok edildi!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail Gazze'ye yardımları engelliyor. Bu nedenle sağlık malzemeleri git gide bulunamaz hale geliyor. Filistin asıllı Amerikalı Acil Servis Hekimi, Gazze'nin tıbbi açıdan oldukça yetersiz hale geldiğini anlattı. Gazze'de "Altyapının her unsurunun kasıtlı ve sistematik bir şekilde tahrip edildiğini" söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Filistin asıllı Doktor Muhammed Subeh, ''Burada bulunarak şahit olduğunuz şeylerden biri de buradaki altyapının her unsurunun kasıtlı ve sistematik bir şekilde yok edilmesidir; ister insanların evleri, ister güvenli bölgeler, sağlık hizmetleri altyapısı, hastaneler olsun, insanların özgürce hareket etme imkanları olsun. kuşatma altında.'' şeklinde konuştu.

    Ne hastane, ne ev, ne okul. Gazze'de temel altyapıların hepsi İsrail saldırılarında yok ediliyor. Bu yıkıma birinci elden tanık olan Filistin asıllı Doktor Muhammed Subeh, Refah'tan CNN INTERNATIONAL'a konuştu. Saldırılarda hedeflerin "kasıtlı" olarak seçildiğinin altını çizdi. Tedavi edilebilir hastalıklardan hayatını kaybettiğini söyledi.

    ABDli Doktor: Gazzede altyapı yok edildi

    "SALDIRILAR KASITLI VE SİSTEMATİK"

    Subeh, ''Burada sağlık altyapısı tamamen yok edildi. Aslında tek travma tesisi biziz ve travmatik yaralanmaların yanı sıra tıbbi acil durumlarla ilgilenmek için onlarca kişiyle çalışıyoruz. İnsanlar şeker hastalığından, kalp yetmezliğinden, hipertansiyondan, zatürreden, yetersiz beslenmeden ölüyor.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazze'nin güneyindeki çadırlarda travma yaralanması olan hastaları tedavi eden doktor Subeh, en basit ihtiyaçlardan bile yoksun olduklarını anlattı. Doktor Subeh, ''Alkollü mendillerimiz bile yok. Eğer serum takmam gerekirse, herhangi bir enfeksiyona neden olmayacağımdan emin olmak için cildinizi çok iyi temizlemem gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow