hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'li vekillerden İsrail'e tepki: “Refah’a saldırı daha çok ölüm demek”

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in "Refah'a da saldıracağız" açıklamasına dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratlar, "olası bir Refah saldırısının felakete neden olacağını" vurguladı. Demokratlar, kalıcı çözümün ateşkes olduğunun altını çizip, ateşkes çağrısı yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Başbakan Netanyahu kesinlikle yanlış sayfada. Refah'a gitme fikri ise daha fazla ölümden başka bir şey ifade etmiyor." İsrail ordusu neredeyse 5 aydır Gazze Şeridi'ne saldırıyor. Netanyahu'nun Refah'a gireceğini söylemesine ise tepkiler yağmaya devam ediyor.

    Gazze'ye ateşkes çağrısı yapmak için toplanan ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratlar, "Refah'a girilirse felaket olacağını" söyledi. "Şimdi Gazze'de 30.000 kişinin öldürüldüğünü görüyoruz. Başbakan Netanyahu'nun taahhüt ettiği Refah'a bir saldırı olursa bu rakamların artacağına hiç şüphe yok."

    ABDli vekillerden İsraile tepki: “Refah’a saldırı daha çok ölüm demek”

    Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar, Gazze'deki kalıcı tek çözümün kalıcı ateşkes olduğunu vurguladı. "Geçici ateşkes çağrısı da yeterli değil. Burada hepimiz buna kalıcı bir çözüme ihtiyacımız olduğunu söylüyoruz."

    ABDli vekillerden İsraile tepki: “Refah’a saldırı daha çok ölüm demek”

    Demokratlar, Netanyahu'ya sert bir şekilde tepki gösterdi. "İsrail hükümetinin Refah'ı yakında işgal etme tehdidi mantıksız. Refah'ın Gazze'de güvenli bir bölge olması gerekiyor ve geriye kalan son bölge. 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin mahsur kaldığı yer burası. Her ne kadar güvenli bölge olarak anılsa da aslında güvenli olmadığını biliyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow