ABD'yi karıştıran ses kaydı
İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in sızan ses kaydı ABD’yi karıştırdı. Bir çok kongre üyesi, Zarif’e İsrail’in gizli Suriye operasyonlarıyla ilgili bilgi veren eski ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’yle ilgili soruşturma başlatılmasını istedi.
John Kerry'nin kendisine İsrail'in Suriye'deki gizli operasyonlarından bahsettiğini söyledi, ABD’de yer yerinden oynadı.
İran Dışişleri Bakanı Zarif’in Mart ayında yapılan ancak yayınlanmayan röportajın ses kaydı Washington’da deprem etkisi yarattı.
Kerry ile Zarif arasında geçtiği iddia edilen konuşmayı "iğrenç" olarak niteleyen ABD BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, “Kerry'nin neden dünyanın bir numaralı terör destekçisi olan İran’a ipucu verirken en büyük ortağımız İsrail’i sırtından bıçakladığına yanıt vermesi gerekir." dedi.
Eski ABD Dışişleri Bakanı Pompeo da eleştiri oklarını Kerry'ye yöneltti. İran ile yeni bir anlaşma yapmadan önce Kerry ile Zarif arasındaki görüşmelerin detaylarının ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. Bir çok ABD’li yetkili de Kerry hakkında soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.
Kerry ise iddiaları net bir dille yalanladı. “Bu haber ve tüm bu iddialar kesin bir surette yanlıştır. Ne bakanken, ne de o zamandan beri böyle bir şey olmadı." ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Lavrov, müzakereler için Vatikan'ı uygun bulmadı: “Ortodoks ülkelerin, Katolik topraklarında tartışması…”
Kim Jong Un Küplere Bindi! Her Şey Gözleri Önünde Oldu: Dünyanın Konuştuğu Görüntüler…
ABD binlerce askerini geri mi çekecek? WSJ: Hint-Pasifik genelinde alarm yaratabilir!
Kongre’de Rusya Hazırlığı: Trump’ın Olası Vetosuna Hazırlıklılar! "Yeni Anlamış"...
Bakan Bayraktar Emevi Camisi'ni ziyaret etti