hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adalet Divanı'ndan İsrail kararı!

    Güney Afrika'nın Gazze için İsrail’e açtığı soykırım davasında yeni karar çıktı. Uluslararası Adalet Divanı İsrail'in hemen gazze'ye yardımlara izin vermesine hükmetti. Mahkeme, feci yaşam koşullarına dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uluslararası Adalet Divanı Gazzelilerin bir damla su için çektikleri acıyı gördü. 6 Mart'ta Güney Afrika'nın soykırım davası kapsamında istediği ek tedbir kararının alınmasına hükmederek, İsrail’in yardımları bir an önce içeri almasına ve Gazze’de kıtlığı durdurmasına karar verdi.

    Uluslararası Adalet Divanı tarafından “Güney Afrikalılar olarak, İsrail rejiminin insanlık dışı ayrımcı politikalarını ve uygulamalarını, tesadüfen 1948 yılından 1994'e kadar süren ülkemdeki siyahlara karşı kurumsallaştırılan apartheid'in daha da aşırı bir biçimi olarak hissediyor, görüyor, duyuyor ve özümüze kadar hissediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

    Güney Afrika, mahkemeden İsrail’in önlem alarak açlıktan ölümlerin önüne geçmesi hükmü vermesini talep etti. Mahkeme, kıtlığın baş gösterdiğini açıkladı, yardımların engelsiz dağıtılmasına karar verdi.
    Mahkeme İsrail'in gecikmeden yalnız gıda değil, özellikle İsrail’in engellediği tıbbi malzemelerin de getirilmesini istedi.

    İsrail’den sonuca yanıt gelmedi ancak heyet, Güney Afrika ara karar talep ettiğinde 'Ekonomik açıdan temelsiz' iddiasında bulunmuştu.

    Uluslararası Adalet Divanı, İsrail’in en geç bir ay içinde alınan önlemler konusunda Lahey’e bilgi vermesini de kararlaştırdı.

    Adalet Divanından İsrail kararı

    2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow