hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alman Başbakan'dan "Ukrayna’ya yardım" çağrısı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Ukrayna'ya destek vermek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız" dedi. Ancak uzun süredir ülkede gündem olan füzelerin Ukrayna'ya gönderilmesine karşı duruşunu yineledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Ukrayna için elimizden geleni yapmalıyız" dedi. Alman füzelerinin Kiev’e gönderilmesine karşı olduğunu bir kez daha tekrarladı.

    Alman Başbakandan Ukrayna’ya yardım çağrısı

    "Benim açımdan bu çok uzun menzilli bir silah. Hedefler üzerindeki kontrolü kaybetmemenin önemi göz önüne alındığında, bu silahın Alman askerleri konuşlandırılmadan kullanılması mümkün değil. Bunu reddediyorum. Doğru olan, artık birlikte oturup birbirimizle konuşmamız. Bu tek başına büyük önem taşıyor ve burada odaklanılan göreve Ukrayna söz konusu olduğunda da değiniliyor, Ukrayna'ya mümkün olan en fazla desteği organize etmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız."

    Olaf Scholz Almanya'nın, Avrupa ülkeleri arasında açık ara en büyük silah tedarikçisi konumunda olduğuna vurgu yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alman Başbakandan Ukrayna’ya yardım çağrısı

    Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un "Ukrayna'ya asker gönderebiliriz" ifadesine katılmadığını açıklamıştı. Konuya girmeden "Fransız-Alman dostluğunu çok önemsiyorum" dedi ve ekledi: "Emmanuel Macron ve benim çok iyi bir kişisel ilişkimiz var. Bunu çok dostane olarak nitelendirebilirim ve mevcut politikalarımızla hiçbir ilgisi olmayan şeyler de dahil olmak üzere birçok şey hakkında konuştuk. Ayrıca her biri hakkında iyi bir ortak anlayış var. Bu da yapmamız gereken her şeye yardımcı oluyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow