Almanya’da koalisyon süreci tamam!
Almanya’da büyük koalisyon kuruluyor. Sosyal Demokrat Parti üyeleri Hristiyan demokratlarla varılan anlaşmaya onay verdi. Böylece Almanya’da büyük koalisyonun kurulması önündeki tüm engeller kalkmış oldu. Merz ülkenin yeni şansölyesi olacak.
Almanya'da uzun süren koalisyon arayışı son buldu. 23 Şubat seçimlerinde 1. çıkan Hristiyan Birlik partileri ile 3. çıkan Sosyal Demokrat Parti koalisyon anlaşmasına destek verdi.
Gelişmeyi Sosyal Demokrat Parti Genel Sekreteri Matthias Miersch duyurarak “Bugün SPD'nin çok memnun bir genel sekreterini görüyorsunuz. Üye oylaması başarıyla sonuçlandı” sözlerini kullandı.
Sosyal Demokrat Parti üyeleri, seçimin galibi Hristiyan Birlik partileri ile koalisyon anlaşmalarını onaylayıp onaylamadıklarını bildirmek için son iki haftadır oy kullanıyordu. Parti oylamalarının sonucu duyuruldu. Oylamaya katılanların yüzde 84'ü koalisyona ‘evet’ dedi.
Miersch, “Bu da SPD'nin federal hükümete katılması ve dolayısıyla Federal Almanya Cumhuriyeti’nin çıkarları doğrultusunda sorumluluk üstlenmesi konusunda tabandan güçlü bir destek sağlıyor” ifadelerini kullandı.
Sosyal Demokrat Parti Genel Sekreteri Miersch, parti içindeki şüphelere de değinerek "Hayır oyu verenler bile zamanı gelince hükümete katılmanın önemini anlayacak" ifadelerini kullandı.
Miersch, “Evet, şüphecilik ve hala cevaplanmamış sorular var. Hükümetin eylemleriyle bu şüpheciliğin umarım üstesinden gelinebileceğini kanıtlayacağız ve şu anda 'hayır' oyu verenler bile sonunda bu hükümete katılmanın ve temel sosyal demokrat değerler için savaşmanın değerli olduğunu görecekler” dedi.
Sosyal Demokratların da onayıyla birlikte, Hristiyan Demokrat Birliği lideri Friedrich Merz'in 6 Mayıs’ta Federal Meclis’te yeni başbakan olarak seçilmesi bekleniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Felakete 1,5 Kala! Hedef Ulaşılamaz Durumda: Kontrol Edilemez Hale Gelecek! “Daha Önce Görülmemiş Boyutta Göçe Tanık Oluruz”
Üç Batı ülkesinden İsrail'e "dur" uyarısı! "Somut adımlar atacağız" denildi, yaptırımlar seçeneği de masada...
Yeni Papa'nın Türkiye'ye ne zaman geleceği merak ediliyordu! Tarih belli oldu
HABER... Dünya nefesini tutup takip etti! İki kutup görüştü
Zelenski'den Trump'a mektup! Yeni iş birliği teklif etti...