Alper Gezeravcı, 20 gün sonra Dünya’ya işte böyle döndü
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzay görevinin ardından 20 gün sonra Dünya’ya dönüş yaptı. Florida açıklarında okyanusa iniş yapan Dragon uzay aracının iniş anları kameralara böyle yansıdı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın da dahil olduğu Axiom-3 mürettebatı, Dragon uzay aracıyla Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrıldıktan sonra Dünya’ya dönüş yolculuğunu tamamladı.

20 gün aradan sonra Dünya’ya dönen uzay aracının okyanus yüzeyine yaklaşırken açılan paraşütler aracılığıyla yumuşak bir iniş gerçekleştirdiği ve inişin sorunsuz bir şekilde gerçekleştiği görüldü.

İnişin ardından Space-X ekipleri tarafından gemiye alınan kapsülde astronotların sağlık kontrollerinin sonrasında astronotlar kapsülden çıkarıldı ve Türkiye’nin ilk uzay görevi tamamlanmış oldu.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Patlayıcılarla müdahale bile nükleer santrali kurtaramadı: Romanya son reaktörü de durduruyor!

Putin'den Batı'ya misilleme tehdidi: 'Amiral battı' oyununa dönüşebilir

7.4'lük depremle sarsılan Kolombiya'da 3 günlük yas ilan edildi

Çöp içinde yüzdüler! Asya'yı vuran felaketten şok görüntüler...

Milyonların gözü gökyüzünde! Güneş tutulması ‘avcıları’ o kentlere akın etti…
