hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple'a "Avrupalı tüketiciyi engelledi cezası"

    KAYNAKCNN TÜRK

    Avrupa Birliği, Apple'a Spotıfy'a karşı kendi müzik uygulamasını öne çıkarmaktan ceza verdi. Apple, müzik uygulamasına 2 milyar dolar ödeyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, ''Bugün komisyon, müzik akışı uygulamalarının dağıtımı için pazardaki hakim konumunu kötüye kullandığı için Apple'a 1,84 milyar avro para cezası verdi.'' ifadelerini kullandı.

    Avrupa Birliği kararını verdi. Spotıfy, Apple Müzik'e karşı, Apple'a açtığı davayı kazandı. Şimdi müzik uygulaması yaklaşık 2 milyar dolar kazanacak.

    Vestager, ''Apple bunu, uygulama geliştiricilerin Apple cihazlarının kullanıcılarını Apple ekosistemi dışında internette bulunan müzik satın alma alternatifleri hakkında bilgilendirme yeteneğini kısıtlayarak yaptı. Bu yasa dışıdır ve milyonlarca Avrupalı tüketiciyi etkilemiştir.'' dedi.

    Applea Avrupalı tüketiciyi engelledi cezası


    MÜZİK PLATFORMLARINDA HAKSIZ REKABETLE SUÇLANDI

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Komisyon, ABD'li şirketin 10 yıl boyunca, satın almaları kontrol ederek bunu yaptığına hükmetti. "Konumunu yanlış kullandığına" hükmeden Avrupa Birliği Komisyonu beş yıllık davaya ayrıca Apple ödeme sistemlerine rekabet soruşturması da açtı.

    Applea Avrupalı tüketiciyi engelledi cezası

    Apple'ın onaylanan cezası AB'nin, ABD'li şirketlerine kestiği cezalardan sadece biri. Komisyon daha önce de, Android işletim sisteminin piyasayı domine ederek rekabet kanunlarını ihlal ettiği nedeniyle Google'a 2022 yılında 4 milyar 350 milyon euroluk bir ceza vermişti. Daha sonra cezada indirime gidilmiş ve 4 milyar 150 milyon euroluk ceza miktarı onanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haber adv-arrow